Yeni yılda enerji fiyatlarına yapılan zamların ardından ekmeklik buğday ve arpaya da zam geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23, arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yapıldığını duyurdu. Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
“ÇİFTÇİMİZ ÜRETİCİMİZ MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;
*Toprak Mahsulleri Ofisi piyasayı regüle etmek için sattığı ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23, arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yaptı.
*Besici ve yetiştiricilere 2 bin 50 TL’den satılan arpa fiyatı ocak ayı itibariyle 2 bin 550 TL’ye, un ve bulgur fabrikalarına 2 bin 6252 bin 675 TL’den satılan ekmeklik buğday fiyatı ise 3 bin 2253 bin 275 TL’ye çıkarıldı.
*Yapılan bu zammın piyasayı dengelemesi bekleniyor ancak zaten üretmekte zorlanan ve bitme noktasına gelen çiftçiler, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar bu zamların altında ezilir.
*Çiftçi, tarlasında çıkan buğdayı zaten ucuza satıyor. Besiciler hayvanlarına yemlik arpa buğday alamıyor. Piyasa zaten yüksek. Çiftçimiz üreticimiz mağdur edilmemeli.
İHA
Son anket AKP seçmenindeki sessiz dalgayı ortaya çıkardı!57 izlenme
Partilere hazine yardımı dudak uçuklatıyor!123 izlenme
EYT'ye seçim ayarlaması! Bakan Bilgin EYT için böyle tarih verdi "Acelesi yok"99 izlenme
Son anket açıklandı: Erdoğan farklı kaybediyor, halk seçim istiyor!64 izlenme
Emekli ve asgari ücretliler için flaş 'sosyal refah' teklifi!68 izlenme
İran füzeleri İsrail'in başkenti Tel Aviv'i böyle vurdu!108 izlenme
Muharrem İnce, Erdoğan'ın seçim vaatlerini eleştirdi127 izlenme
Erdoğan’ın ‘fiyatlar uygun’ dediği markette temel ihtiyaç alışverişi 777 lira tuttu!58 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘battı’ dediği İskandinav ülkelerinde ekonomi ve emeklilik koşulları nasıl?
İstanbul’da ekmeğe zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı
Bahçeli'nin çağrısına rağmen! İBB Davası TRT'den canlı yayınlansın önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon açıklaması: Yakında Suriye'de güvenlik kuşağının halkalarını birleştireceğiz!