Yeni yılda enerji fiyatlarına yapılan zamların ardından ekmeklik buğday ve arpaya da zam geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23, arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yapıldığını duyurdu. Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
“ÇİFTÇİMİZ ÜRETİCİMİZ MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;
*Toprak Mahsulleri Ofisi piyasayı regüle etmek için sattığı ekmeklik buğday fiyatına yüzde 23, arpa fiyatına ise yüzde 24 zam yaptı.
*Besici ve yetiştiricilere 2 bin 50 TL’den satılan arpa fiyatı ocak ayı itibariyle 2 bin 550 TL’ye, un ve bulgur fabrikalarına 2 bin 6252 bin 675 TL’den satılan ekmeklik buğday fiyatı ise 3 bin 2253 bin 275 TL’ye çıkarıldı.
*Yapılan bu zammın piyasayı dengelemesi bekleniyor ancak zaten üretmekte zorlanan ve bitme noktasına gelen çiftçiler, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar bu zamların altında ezilir.
*Çiftçi, tarlasında çıkan buğdayı zaten ucuza satıyor. Besiciler hayvanlarına yemlik arpa buğday alamıyor. Piyasa zaten yüksek. Çiftçimiz üreticimiz mağdur edilmemeli.
İHA
Mehmet Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi! Deprem hariç tüm masraflar doğrulandı28 izlenme
600 bin işçinin işi tehlikede! Müteahhitlerden uyarı42 izlenme
TIR'lar kapıda kaldı: Avrupa İhracatçılara bile vize eziyeti çektiriyor22 izlenme
Marketler tarlaya 5 kat fark attı!71 izlenme
İmamoğlu'na bir kumpas daha! İstanbul'da İETT otobüslerinde para sayma görüntüleri yayınlandı41 izlenme
Seçimi kaybeden AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde in cin top oynuyor: Çalışanlar sırra kadem bastı!38 izlenme
Tacizden tutuklanan ilçe müftüsüne sahip çıktı!19 izlenme
1860 tarihli resimde elinde iPhone tutan genç kızı gören herkes çok şaşırdı.31 izlenme
Şanlıurfa’da çatışma: Bir polis şehit, iki polis yaralı
ADD hakkında soruşturma başlatıldı!
Şubat ayının ilk anketi açıklandı: AKP'nin artış trendi sona erdi, gerileme başladı!
Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde AKP'li Numan Kurtuluş ve Cevdet Yılmaz’a Filistin protestosu: “Ticareti yapanlar, İsrail’e tapanlar”