Antakya ilçesinde bulunan Asri Mezarlığın en eski çiçekçilerinden olan Gülseren Bozkurt; yaz, kış, yağmur, çamur demeden tezgahının başına geçerek mezarlık ziyaretine gelenlere çiçek satıyor.
Çiçek satarak ev ekonomisine katkı sağlayan Bozkurt, oğlunu buradan kazandığı parayla okuttuğunu, kızının ise halen İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 yıldır eğitim gördüğünü anlatmıştı.
Röportajda Oxford Üniversitesi 5. sınıfta eğitim gördüğünü söyleyen Merve Bozkurt (25) ise ”Annem zorluklarla mücadele ederek, bizi bu günlere kadar getirdi. Annem kendi emekleriyle çiçek ekiyor, topluyor ve gelip burada satıyor, bazen de çiçek toplamak için dağa gider. Ağabeyim de üniversite mezunu. Şu an astsubay, Hakkaride görev yapıyor. Annem iki çocuğuna da fazla düşkündür, onun için her şey biziz, ailesine çok düşkündür. Beraber bizim için mücadele ediyorlar” demişti.
OXFORD’DA EĞİTİM GÖRMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Anne ve kızının verdiği röportaj, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Çok sayıda kullanıcı Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gülseren Bozkurt’a destek mesajları attı.
Ancak Merve Bozkurt’un Oxford Üniversitesi’nde eğitim görmediği ortaya çıktı. Annesinin yurt dışında eğitim gördüğünü sanıp para gönderdiği genç kızın, ailesinden uzakta bir yaşam sürdüğü ifade edildi. DHA
Vatandaş işsiz, aç, çıkış yolu arıyor135 izlenme
KPSS Türkiye birincisiydi mülakatta elendi!1677 izlenme
Ekonomide kaygılandıran tablo: Son 2 yılın en kötüsü21 izlenme
Kuvvetli hava olayları hayra alamet mi?21 izlenme
AKP'den kayyumlar için ilk açıklama14 izlenme
'Adalet yoksa oy da yok' yazan tişörtle Erdoğan'ın mitingine girmek isteyen yurttaş gözaltına alındı27 izlenme
AKP'ye oy verip ucuzluk kuyruğuna girenlere böyle bağırdı: "Sıraya girinnn! Bunlar iyi günleriniz, ot yiyin ot"38 izlenme
AKP'nin Adıyaman adayının depremzedeler için kullandığı ifadeler yüzünü bile kızartmadı! "İnsan utanır be..."30 izlenme