Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'de gelenek haline gelen Kızılcahamam kampına başkanlık etmek üzere Ankara Kızılcahamam'a giderek partisinin 3 günlük kampını başlatmıştı. Bu sene 32'nci kez düzenlenen kamp programında milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurulları bir araya geldi. İç ve dış siyasete dair gelişmelerin ele alındığı kampta bazı bakan ve parti yöneticileri de sunumlar yaptı.
Nefes'ten Nuray Babacan'ın son yazısında ortaya çıkan kulis bilgileri, AKP’nin CHP’ye karşı yeni bir siyasi hamle peşinde olduğunu gözler önüne serdi. Babacan’ın aktardığına göre, AKP tarafından hazırlanan ve milletvekilleri, kurucular, il ve ilçe örgütleriyle paylaşılması istenen kampanya görselleri, CHP’yi hedef alan sert bir stratejiyi ifşa etti. Ancak bu görseller, parti içinde bile tartışma konusu oldu.
Söz konusu görsellerde, CHP’nin simgesi olan altı okun üzerine “Baklava Belediyeciliği”, “Çikolata Belediyeciliği”, “Rüşvet Belediyeciliği” ve “Paket Belediyeciliği” gibi ifadeler yer alıyor. AKP’nin, CHP’li belediyelerin yönetimini karalamak için hazırladığı bu görseller, kulislerde “sığ ve basit” bulunarak bazı parti üyeleri tarafından eleştirildi.
Babacan’ın yazısına göre, bazı AKP’liler, “Bunlar çok kötü hazırlanmış. Biz siyasi geleceğimizi CHP’ye yönelik saldırılar üzerine mi kuracağız? Söyleyecek başka sözümüz kalmadı mı? Paylaşmayınca da bozuluyorsunuz…” diyerek kampanyaya tepki gösterdi.
Babacan yazısının son kısmında AKP'nin önceki kampanyacısı Erol Olçok'un bir söyleşideki sözlerini anımsattı:
Cem Küçük hedef göstermişti: Ünlü dizinin senaristi TRT'yi uyarı!28 izlenme
1.7 milyar liralık ödeme yarın çay üreticilerinin hesaplarında olacak34 izlenme
ATV, ödüllü (!) muhabirinin GTA oyununu 'Darbenin şifreleri' diye yayınladığı skandal haber için özür diledi724 izlenme
Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü!36 izlenme
AKP'liler, Çeşme'de #Hayır'cıları fişlerken görüntülendi !1257 izlenme
Öldürülen okul müdürünün cenazesinde müftüden 'göçmen' savunması36 izlenme
Fatih Altaylı, Sinan Oğan'ın "Muhalefet kazansa ekonomik kriz olurdu" sözlerinden sonra sadık kaldığı planı açıkladı25 izlenme
Yağmacılar Hatay'da yardım araçlarının önünü kesip tehditler savuruyor! “Seni buradan geçirmeyeceğiz. Demin birisi geldi indirdik, seni de indireceğiz. Ya seve seve... Eşyaları bize vereceksin”68 izlenme