CHP, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin yenisini Bursa'da düzenleyecek. 25 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de Osmangazi Kent Meydanı'nda düzenlecek mitingin tanıtımı için bilboardların kullanımına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) tarafından izni verilmediği belirtildi.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, mitingin duyurusunu içeren görsellerin Bursa'daki bilboardlarda yer alması için ücretini ödeme kaydıyla başvuru yaptıklarını ancak TMSF'nin olumsuz yanıt verdiğini söyledi.
Durumu sosyal medya hesabından duyuran Yeşiltaş, "Bursa'da yüz binlerle buluşmamızı engelleyemeyeceksiniz!" diyerek TMSF'ye tepki gösterdi.
"25 Mayıs Pazar günü Bursa’da, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz büyük halk buluşması öncesinde, kent genelindeki bilboardlarda mitingimize dair duyuru görsellerimizin yer alması için ücretini ödememiz kaydıyla ilgili başvurumuzu gerçekleştirdik. Ancak ne yazık ki, bu demokratik ve yasal başvurumuz, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından reddedildi." diyen Yeşiltaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Bu karar, yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik değil; aynı zamanda halkın haber alma hakkına, demokratik katılım ve ifade özgürlüğüne de bir müdahaledir. Her fırsatta halkla buluşan, meydanlarda görüşlerini dile eden bir partinin, anayasal haklar çerçevesinde gerçekleştirmek istediği bir mitingin duyurulmasının engellenmesi kabul edilemez. TMSF’nin bu kararı, kamu kaynaklarının tarafsız ve adil kullanılmadığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu tür engellemelere boyun eğmeyecek, halkla buluşmaktan, halkın sesi olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Mitingimize büyük katılımı engelleyemeyeceksiniz. 25 Mayıs Pazar günü Bursa’da yüzbinlerle birlikte gerçekleştireceğimiz mitingimizde demokrasiye sahip çıkma irademizi göstereceğiz ve birlikte daha aydınlık bir Türkiye için sesimizi yükselteceğiz."
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise , "25 Mayıs’ta Genel Başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla Bursa’da yapacağımız büyük halk buluşmasının öncesinde İl Başkanlığımızın duyuru afişleri, TMSF tarafından engellendi. TMSF, Saray’ın sansür kurulu gibi davranarak, iktidarın siyasal tetikçiliğini üstlenmiştir. Bu doğrudan siyasi operasyondur. Hodri meydan! Ferman padişahınsa, sokaklar bizimdir! 25 Mayıs’ta korktukları o meydanda; yüzbinlerle buluşacağız. Bu memleket de söz de bizim, sokak da gelecek de bizim!" ifadelerini kullandı.
İşte Paramount Otel’in yeni işletmecisi!62 izlenme
Türkiye'de günde 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor!110 izlenme
Abdulkadir Selvi ve Ahmet Hakan'ın Özgür Özel aşkı nereden geliyor?35 izlenme
Selvi Kılıçdaroğlu davayı kazandı: Akit tazminat ödeyecek399 izlenme
Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı203 izlenme
Vakıflara "bağış yapın" yazısı!192 izlenme
Kulis: Ümit Özdağ 'Sinan Oğan'la yollarımız ayrılabilir' dedi36 izlenme
Ankara Ulus Ptt'deki Suriyelilerin maaş kuyruğu !377 izlenme
Sedat Peker ile ilgili bomba iddia! 'BAE’den başka ülkeye özellikle de bir ada ülkesine geçebilir'
İsmail Kahraman'dan lüks odaya pişkin savunma!
Türkiye'de üretilen çamaşır makinesi Finlandiya'da daha ucuz! "Burada 299 Euro olup Türkiye’de nasıl 500 Euro olabiliyor? Lütfen birisi bana bunu açıklasın"
Ümraniye Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelere saldırı! ‘100 kişinin arasında kaldık’