TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Silahlı Kuvvetler personel kanunu ele alınırken emekli binbaşıların maaş mağduriyeti de gündeme geldi. Bir emekli binbaşının 3 bin 750 lira maaş aldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Uzman çavuş emeklisi daha çok alıyor. Çaycılık yapan, simitçilik yapan binbaşı var. 5 bin 680 emekli binbaşı var, bunlardan 2 bin 300'ü hayatta. Dul eşleri de 2 bin 750 lira alıyor” dedi. Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Geçinemiyorlar. Tabur emanet ettiğiniz komutana bu maaş reva görülür mü? Açlık yaşam standardı 4 bin 158 lira. Başçavuş emeklisi 5 bin 100 lira alıyor. Canını, bedenini ortaya koymuş, 7 bin alsın ama binbaşı için 3750 lira olur mu? Düzeltin diyoruz, tık yok” diye konuştu.

Denizli Milletvekili Teoman Sancar
‘MALİYE'YE YÜK GETİRMEZ'
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ise “Binbaşıların bu yoksunluklarının düzeltilmesi elzem ve Maliye'ye de ciddi bir yük getirmez” dedi. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay “Binbaşılarımız da astsubaylarımız da şerefli. Bu konuları süratli bir şekilde ele alıp değerlendirmeye çalışıyoruz” demekle yetindi.

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu
CHP'nin binbaşı emeklisi makam tazminat göstergesinin 1800 olması ve maaşlarının artırılması yönündeki önergesi ise AKP oylarıyla reddedildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/caycilikyapansimitsatanbinbasilarvar6235140/
Atamadan sonra AKP’lilere teşekkür etti, görevden alındı!184 izlenme
Erdoğan da Pınarhisar'da yatarken canlı yayın istemiş: "Burada elim kolum bağlı, bana vuruyorlar"24 izlenme
Siyaset virüsü insana her şeyi yaptırıyor!167 izlenme
21 yılda faize 61 trilyon gitti18 izlenme
Yoksulluk derinleşti veresiyeler arttı18 izlenme
Asgari Ücret Artacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Heyecanlandıracak Açıklamalarda Bulundu31 izlenme
Konkordato başvurular çığ gibi! Son 10 aydaki sayı son 3 yılı geçti30 izlenme
Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri, BAE’de gördükleri baskıdan bunalınca Türkiye’ye kaçmaya başladı!27 izlenme
Vakıflardan sonra derneklere de kıyak!
Kapıkule’de yılbaşı alışverişi yoğunluğu: Bukgarlar akın akın geliyor!
YSK'den İçişleri'nin 'GAMER' kararına yasak
Emekli vatandaş böyle isyan etti: "Çoğu şeyleri kısıtlıyoruz, yiyeceklerden kısıtlıyoruz. Gezmiyoruz, tatile gitmiyoruz"