Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videoyu yayınladı. Son videosunda Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini iddia etti.
Tüm Türkiye Sedat Peker'in bu iddiası hakkında resmi bir açıklama bekliyor.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 10.06.2020 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürülüğü'ne,
"Demirören Medya Grubu'nun Doğan Medya grubunu satın alırken bankanızdan kullandığı kredi miktarı ne kadar?
Taksitler döviz cinsinden mi, TL cinsinden mi ödenmektedir? Döviz cinsinden ise kur nasıl belirlenmektedir?
Basında kullandırılan kredinin 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle taksitlendirildiği belirtilmektedir. Bu sürecin dolumuyla beraber Mayıs 2020 ve Haziran 2020 ayları taksitleri tarihinde ödenmiş midir?" diye sormuştu.

ZİRAAT BANKASI'NDAN YANIT
Banka CHP'li vekile yanıt olarak, "5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "Sırların saklanması" başlıklı 73. maddesi kapsamında banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır" diyerek yanıt veriyor ve kredi ödenip ödenmediği konusunda bir bilgi alınamıyor.

CHP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Twitter hesabından geçmişi hatırlatarak bir açıklama yaptı.
Hakverdi, "Demirören’in, aldığı 750 Milyon $ krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka “müşteri sırrı” diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/chpnindemirorensorusunaziraatbankasibakinh80286.html
Corona virüsünden iyi haberler geliyor: Aşı bulundu iddiası142 izlenme
1 milyon 129 bin işsizi gizlemişler!277 izlenme
Erdoğan’ın miting yaptığı meydanda CHP’ye izin verilmedi!39 izlenme
İşsizlik maaşı alabilmek için başvuruda bulundular: 10 ayda 1.5 milyon işçi işten atıldı10 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan Saray'a: Kürsüde yerli, milli; inince ithalatçı!50 izlenme
Rüşvet iddialarına İstanbullu muhtarlardan yanıt: "Suç duyurusunda bulunacağız"15 izlenme
2 kat artan orman yangınlarına Bakan'dan şaşırtan yanıt! "Bizim hatamız yok, afet..."62 izlenme
Muhammed Yakut ile işbirlikleri net olarak tespit edildi: Can Tanrıyar tutuklandı45 izlenme