CHP’nin Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim için başlatılan imza kampanyasında hedeflenen rakamın üçte birine ulaşıldı.
CHP kurmayları, bu hafta sonu güncel imza sayısının netleşeceğini belirtirken erken seçime ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
"Erken seçim isteyenlerin oranı, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, geçen sene bu zamanlarda yüzde 1617 civarındaydı. Şu anda bu oran yüzde 6869. Bir yılda geldiği nokta bu. Erken seçim isteği, CHP’nin oy oranıyla birlikte yükseliyor. Yazın bu isteğin daha da yukarılara taşınacağını öngörüyoruz. Erken seçimin teknik şartları haricinde, halktan gelen güçlü erken seçim isteğinin karşısında kimse duramaz. Biz de onu güçlendirmeye, o isteğe önderlik etmeye çalışıyoruz."
Parti programı için il ve ilçelerden gelen bütün verilerin toplandığını belirten kurmaylar, “Çok uzamadan program kurultayını gerçekleştireceğiz. Çalıştay formatında, yuvarlak masa tartışmaları, konuşmalar, sunumlar ve oylama şeklinde tasarlıyoruz. Henüz takvim yok ama çok geç kalamayacağız çünkü son noktaya geldik” dedi.
Sonbaharda bir seçim tatbikatına hazırlandıklarını belirten kurmaylar, “Türkiye’deki bütün mahalle temsilcilerinin girişi geçen hafta itibarıyla yapıldı. Şu anda 50 bin 521 mahalle temsilcimiz sistemde kayıtlı. Bu haftanın sonuna kadar da 191 bin sandıkta asil ve yedek sorumluların girişi yapılacak. Mayıs'ın 1015’i arası, Türkiye’de bütün sandıklarda ve bütün mahallelerde sandık sorumlularını ve mahalle temsilcilerini belirlemiş olacağız. Mayıs'ın 15’inden sonra da bu sistem çalışmaya başlayacak. Yapacakları ilk iş Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması için başlattığımız imza kampanyasının üstüne eğilmek olacak. Her sandık sorumlusu o imza föyünü alacak, sorumlu olduğu sandıktaki seçmenlere gidip onlarla yüz yüze görüşecek, imza toplayacak. Sonra mahalle temsilcileri aracılığıyla bizlere ulaştıracaklar. Biz sandık sorumlusunu ve mahalle temsilcisini, seçim gününe kadar çalıştıracağız. Sadece seçim günü çalışacak insanlar değil onlar. Seçim gününe kadar kendi sandığındaki seçmene dönük her işi yapacak” ifadelerini kullandı.
CHP’nin her hafta sonu Türkiye’nin farklı bir ilinde gerçekleştirilen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin bu haftaki adresi Konya olacak.
Yozgat mitingindeki yoğun katılımın ardından mitingleri AKP'nin yüksek oy oranına sahip olduğu illerde devam ettirme kararı alan CHP, bu hafta sonu Ekrem İmamoğlu’na özgürlük talebini, son genel seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 73 oy aldığı Konya’dan dile getirecek. Saat 14.00’te Kılıçarslan Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan mitingin hazırlıkları için milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan CHP heyeti, hafta başından itibaren Konya’daki hazırlıklarını sürdürüyor.
Konya mitinginde de Yozgat’taki çiftçilerin traktör konvoyu görüntüsüne benzer bir hazırlık içinde olduklarını belirten kurmaylar, “Konya’da ciddi bir su sorunu var. Bununla ilgili bir çalışmamız olabilir. Kamyoncular ve TIR’cılar ciddi sorun yaşıyorlar. Bu sorunları gündeme getirecek, onların sesini duyuracak bir eylem olabilir” dedi.
Sözcü
4 AKP'li vekil istifa edecek!595 izlenme
Atatürk'ü kimse böyle anlatmadı143 izlenme
İsyan etti: "İnternette 100 - 200 TL'ye satılıyor"20 izlenme
Cübbeli Ahmet'in cinsel istismardan tutuklanan sapık şeyh ile görüntüleri ortaya çıktı!356 izlenme
Sedat Peker neden sustu? Murat Ağırel canlı yayında açıkladı91 izlenme
İBB İstanbul için seferberlik ilan etti: Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak44 izlenme
Rabia-Esma unutuldu, ‘Zalim Sisi’ dost oldu31 izlenme
Deprem anındaki panik kameraya yansıdı! Tereddüdü hayatını kurtardı51 izlenme
Türbanlı ateistler yayılıyor !
Ekrem İmamoğlu 19 Mart'ın bilançosunu açıkladı, sert sözlerle yüklendi: 'Tefecilere ilk 4 ayda 725 milyar TL transfer yapmışsınız'
Atatürk’ün manevi mirası Savarona yeniden sulara ineceği günü bekliyor
Uzel Traktör Fabrikası ihalesi feshedildi!