26. ve 27. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü Murat Bakan sosyal medya hesabından kritik bir paylaşımda yaptı.
Şırnak Silopi'den bir korucunun kendisini aradığını belirten Murat Bakan, bölgede koruculara baskı uygulandığını belirterek, "Valileri, Jandarma Komutanlarını, Emniyet Müdürlerini buradan bir kez daha uyarıyorum. Hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz, sizlerin bağlılığı Devlete, Anayasa’ya, kanunlaradır bir siyasi partiye değil! Suç işlemeyin!"dedi.
CHP'li Bakan'ın paylaşımı şöyle:
"Silopiden bir korucu başı ulaştı.
“Sayın vekilim, seçimden on gün önce Silopi Grand Otel’de Şırnak Valisi Osman Bilgin güvenlik korucularına hitaben ‘CHP ve Millet İttifakı’na oy vermeyeceksiniz, ailelerinizle birlikte Cumhur İttifakı’na oy vereceksiniz bunu da kanıtlayacaksınız.” dedi.
Şöyle anlattı:
“Korucu ve ailelerinin seçimde oy kullanacakları sandık bilgilerini sorumlu jandarma karakolları liste yapıyor. Vali, ‘Aksi hareket edeni koruculuktan atarım’ şeklinde bizlere açık tehditte bulunuyor. Üzerimizde çok baskı var, eskiden PKK tehdit ederdi şimdi devlet görevlileri tehdit ediyor.
Özgür irademizle oy kullanmamızı istemiyorlar.
Bizim bulunduğumuz bölgede aile bazında düşündüğümüzde bir evde en az 5 seçmen ve üstü vardır. Bu da 250/300 bin oya doğrudan etkili olmak anlamına geliyor. Ayrıca bizler korucular olarak köylerde silahlı olarak görev yaptığımızdan köylü bizi devletin unsuru olarak görür. Sadece kendi ailemizin değil, köyümüzün, mahallemizin, aşiretimizin kararlarına etki ederiz.
AKP bu koşullarda buralarda oy aldı, biz gönlümüzdeki adaya oy veremedik.”
Valileri, Jandarma Komutanlarını, Emniyet Müdürlerini buradan bir kez daha uyarıyorum; hepiniz kamu görevi yapıyorsunuz, sizlerin bağlılığı Devlete, Anayasa’ya, kanunlaradır bir siyasi partiye değil!
Suç işlemeyin!"
halktv.com.tr
Üniversiteli gençler: "Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz"26 izlenme
İmamoğlu koronavirüs çalışmalarını anlattı118 izlenme
Akit'ten kaza haberine skandal başlık! 'Kemalist sürücüler yok artık dedirtti'35 izlenme
Tüm çalışanların hayali Gebze'de gerçek oldu! Bu fabrikada en düşük maaş 176 bin lira16 izlenme
1 pirzola 400 TL8 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ videosu yayınladı, sosyal medya yıkıldı !1211 izlenme
Kadir Topbaş’ın damadı için tahliye yolu!92 izlenme
Otomobil seyir halindeki tırın altına girdi, sürücü feci şekilde can verdi23 izlenme
Mustafa Tuna’dan olay hırsızlık açıklaması! ‘Herkes her şeyin farkında’
Seçime günler kala dikkat çeken hamle: MHP’li belediyeden dev satış
İmam Hatip'li vatandaştan bomba sözler 'Bize yıllardır öcü gibi gösterilen komünistlerin çalmadığını, seccadeye alnını koyanların çaldığını görüyorum!'
Sedat Peker'den yeni bomba!