CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda işe alımda “torpil yapıldığı” iddialarına ilişkin TBMM’de yaptığı konuşmanın ardından sosyal medya hesabından da paylaşım yaptı.
Şevkin paylaşımında, bakanlıkta işe girmek isteyen bir adayın, torpil iddiasını içeren mesajının görüntüsüne yer verdi. Yeniçağ'da yer alan habere göre, Şevkin’in paylaştığı fotoğrafta “Benden 100 bin istendi. Ben vermem dolandırıcı dedim ve bunu yapan aile sosyal hizmetlerin il müdürleriydi. Hakka girmeyelim diye hakkımızdan olduk” mesajı görüldü.
Şevkin, bu fotoğrafı, “Bakanlık bu iddialara yanıt vermek zorunda. Gençlerin hakkını yiyenler ortaya çıkmalı” notuyla paylaştı.
Şevkin, konuyu daha önce TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme getirmişti. Şevkin, “Bu iddiayı ortaya atan kişiler ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları düşük olmasına rağmen yüksek mülakat puanları alanlar araştırılmalıdır” diyerek, KPSS'de 80 üstü puan alan çoğu adaya mülakatta düşük puan, 70 puanlılara ise yüksek puan verildiği iddialarına yanıt istemişti.
Şevkin, “İtirazlardan sonra KPSS'nin tek kriter olmadığı, çerçeve soruların sorulduğu, buna göre mülakat puanlarının verildiğini açıklayan Bakanlığın tutarsızlığı da dikkatlerden kaçmamıştır. Bu konuda Bakanlığı araştırma yapmaya ve adaletli olmaya çağırıyorum” diye konuşmuştu.



Depremin şiddetini gösteren en net görüntü: Kendilerini böyle dışarı attılar67 izlenme
Erdoğan bu kez 1992'de açılan Harran Üniversitesi'ni sahiplendi: "Biz yaptık"55 izlenme
Saraylar işletme olacak! Kafeterya açacaklar!216 izlenme
EBRD’den Denizbank’a deprem kredisi24 izlenme
Türkiye'yi terk edip Dubai'ye yerleşen ünlü isim roketlerin ortasında kaldı: "Yaşadıklarımı anlatamam. Allah herkese sabır versin. Asla uyuyamıyoruz"20 izlenme
CHP'den emeklileri ilgilendiren kritik teklif!119 izlenme
Millet İttifakı bileşenlerinden Meral Akşener’e yanıt45 izlenme
'Falyalı cinayeti zanlıları' olduğu söylenen şahıslar kim? Polisten açıklama!59 izlenme
Hamas, Aşkelon'a roket saldırısı düzenledi! Demir Kubbe onlarca füzeyi havada imha etti
Malatya'da Saadet Partisi'nin depremzedelere yemek çıkaran aşevine engelleme!
Kayıtlı işsiz sayısı 200 bin kişi arttı
Sigaraya fahiş zam tepki çekti! 'Sigarayı bırakacaksam param yetmediği için değil, öyle tercih ettiğim için bırakmalıyım'