Yavuzyılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Milli Piyango ile ilgili yaptıkları araştırmalara işaret ederek, 2000 yılından itibaren bu konuda Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ve Sayıştay’ın hazırladığı raporları incelediklerini bildirdi.
Aynı firmanın 23 yıldır sözleşme kapsamında birer yıl uzatmayla Milli Piyango’dan ihale aldığına dikkati çeken Yavuzyılmaz, “Bu firma sistem yazılımlarını yapıyor, danışmanlık, müşavirlik hizmetleri veriyor. Çekiliş ürünlerini Milli Piyango’ya satıyor. Bir nevi çekilişleri yönetiyor.” dedi.

Bu firmanın ilk olarak 1996 yılında ABD merkezli GTECH Corporation ismiyle ihale aldığını anlatan Yavuzyılmaz, 2016 yılından bugüne ise aynı firmanın International Game Technology (IGT) Turkey ismiyle ihaleleri almayı sürdürdüğünü söyledi.
Bu firmanın 23 yıldır Milli Piyango’da çekilişleri yaptığını savunan Yavuzyılmaz, “Bir nevi çekilişleri Milli Piyango değil, GTECH Corporation yönetiyor.” diye konuştu.
Yavuzyılmaz, yetkililerin 2001 yılından itibaren bu durumun sakıncasını fark ettiğini ve bir tekel oluşmasını engellemek amacıyla yerli, milli bir yazılım yapılması için TÜBİTAK ile HAVELSAN’ı harekete geçirdiğini aktardı.
Ancak TÜBİTAK ve HAVELSAN’ın çalışmalarına müsaade edilmediğini öne süren Yavuzyılmaz, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporlarının bu çabaların nasıl boşa çıkarıldığını gösterdiğini dile getirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz/Fotoğraf: DHA
TBMM’ye bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi verdiklerini bildiren Yavuzyılmaz, “Milli Piyango’nun ne kadar milli ve yerli bir kuruluş olduğunun daha fazla tartışmaya açılmaması için, ihalelerin çok daha şeffaf ve katılımlı bir şekilde yapılması zaruridir” ifadelerini kullandı. (AA)
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 425.628'e, can kaybı 11.820’ye yükseldi!112 izlenme
Bilinenin 2 katından fazla para toplamışlar!437 izlenme
MHP’li Başkan AKP’lilere sordu: “73 Milyon lira nerede?”106 izlenme
CHP'li heyete Çanakkale'de saldırı girişimi! Arabayla ezmeye çalıştılar!59 izlenme
Atatürk'e hakaret eden lise öğrencisinin cezası belli oldu55 izlenme
Nusaybin sınırında provokasyon: Türk bayrağını indirdiler!27 izlenme
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"50 izlenme
Furkan Bölükbaşı hakkında tutuklama talebi33 izlenme
Daha önce SADAT iddialarını gündeme getirmişti, Sedat Peker'den Athena'yı hedef gösteren Nevzat Tarhan'a cevap
Bakan Bilgin'den emekli maaşlarıyla ilgili itiraf gibi açıklama
TBMM Başkanı AKP'li Şentop ‘kişisel görüş’ diyerek TÜGVA önergesini reddetti!
Faruk Bildirici'den RTÜK üyeliğinin düşürülmesi hakkında yürütmeyi durdurma başvurusu