TRT’nin Harbiye’de bulunan ve İstanbul’un simge yapılarından biri olan Radyoevi ve Ankara Ulus yerleşkesi, “depreme dayanıksız olduğu” iddiasıyla boşaltıldı. Binaların farklı kurumlara verilmesinin gündeme gelmesi üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle 8 Ocak 2021’de soru önergesi vererek, binaların neden boşaltıldığına ilişkin bilgi istedi.
DEPREME DAYANIKSIZ
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, önergeye dönüş yapan Oktay, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden uzmanlarca hazırlanan raporlar sonucu iki binanın da depreme dayanıklı olmadığının tespit edildiğini söyledi. Oktay, “Ulus yerleşkesindeki ve tarihi İstanbul Radyosu binasının yeterli deprem performansını sağlamadığı, bu nedenle güçlendirme çalışmasının zorunlu olduğu belirtilmiştir. Bu doğrultuda personelin söz konusu binalarda istihdam edilemeyeceği anlaşıldığından Ayazağa semtinde bulunan ve iç donanımı daha önceden televizyon yayıncılığı için tasarlanmış olan taşınmaz, geçici süreyle kiralanmıştır” bilgisini paylaştı. Oktay’ın yanıtı üzerine TRT’nin kiracı olduğu binaya ilişkin yeni iddiaları da Meclis gündemine taşıyan İlgezdi, Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
KİRASI 40 MİLYON TL
Önergesinde bina için bir medya şirketine aylık 40 milyon lira ödendiğini ileri süren İlgezdi, “Binanın girişinde veya üzerinde TRT ile ilgili bir tabela bulunmamaktadır. Diğer taraftan Harbiye’deki muhasebe birimi, Maslak’ta bir plazanın iki katı kiralanarak taşınmıştır. Buradaki personel önce Ayazağa’daki kiralık binaya götürülüp kart bastırılıp servisle tekrar Maslak’a götürülmektedir. TRT’nin Tepebaşı binası da boşaltılmak için hazırlık yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
İlgezdi, Oktay’a şu soruları yöneltti: “TRT’nin Ayazağa’da kiraladığı binaya 40 milyon TL ödediği doğru mu? Anlaşma kaç yıllığına yapıldı? TRT’nin Maslak’ta kullandığı plazanın iki katının aylık toplam kirası ne kadar? Anlaşma kaç yıllığına yapıldı? Maslak’ta çalışan personel akaryakıt bu kadar pahalıyken neden önce Ayazağa götürülüp, sonra Maslak’a bırakılıyor? Tepebaşı binasının boşaltılacağı doğru mu?”
Başsavcılıktan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ile ilgili açıklama23 izlenme
Tiryakilere kötü haber: İki sigara markasına zam!26 izlenme
Bülent Arınç'ın sözleri ile gündeme oturan Melih Gökçek, Erdoğan'a sığındı10 izlenme
Burası Teksas değil Fatih! Silahını çeken kurşun yağdırdı39 izlenme
Adnan Oktar yapılanması çözüldü! O isim yapılanmanın tamamını anlattı!261 izlenme
Bu kez isyan Kahramanmaraş'ta! Çiftçiler Gaziantep yolunu kapattı, valiliğe yürüyüşe geçti29 izlenme
Muharrem İnce: Dünyada "Yahudi cesaret ödülü" alan tek Müslüman Recep Tayyip Erdoğan'dır302 izlenme
"İthal samana mecbur kalabiliriz"64 izlenme
Sadece AKP değil, Cumhur İttifakı oy kaybediyor: İşte son anketin sonuçları
Bozkurt'ta onlarca can ve mal kaybına neden olmuştu... İhmal ortaya çıktı!
ABD'li banka Goldman Sachs'ın yıl sonu dolar tahmini 28 TL oldu
Rasim Ozan Kütahyalı: "Öcalan'ın Ankara'daki evi hazır salon takımlarını mı göstereyim?"