CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.
Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre Tutdere önergesinde "Ayasofya Camisi’ne (Müzesine) son 5 yılda (20152020) tarihleri arasında turistik amaçla gelen ziyaretçi sayısı kaçtır? Bu tarihler arasında turistik amaçla gelen ziyaretçilerden elde edilen gelir ne kadardır? Ayasofya Camisi’nin (Müzesinin) tapu kayıtlarındaki vasfı ve tescil tarihi nedir?" sorularını yöneltti.
Bakan Ersoy, önergeye verdiği yanıtta şunları aktardı:
"İstanbul, Fatih ilçesi, Cankurtaran mahallesi, 57 ada, 7 parselde yer alan Ayasofya Camisi’ne yönelik yapılan arşiv incelemesinde, yapının Eski Eserleri Koruma Encümeni tarafından 1934 tarihinde eski eser olarak kayıt altına alındığı görülmüştür.
Ayasofya Camisi, İstanbul I Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 26 Ocak 2005 tarih ve 405 sayılı kararı ile korunması gerekli anıt eser olarak tescil edilmiştir. Tapu kayıtlarında vasfı; 'Türbe, Akaret ve Muvakkithane ve Medreseyi Müştemil Ayasofyai Kebir Camii Şerifi' olup, tapuya tescil tarihi 19 Kasım 1936’dır.
Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nce; Ayasofya Camisi Müzesi’nden son beş yılda (2015 2020 Ocak 10 Temmuz) tarihleri arasında toplam 13 milyon 925 bin 310 kişi ziyaret etmiştir. Son 5 yılda (2015 2020 Ocak 10 Temmuz) tarihleri arasında toplam 455 milyon 278 bin 568 TL gelir elde edilmiştir."
http://www.krttv.com.tr/gundem/chplivekilsordubakanersoyyanitladih67364.html
Özgür Özel Pendik'te açıkladı! "2018 yılındaki 'cami' yolsuzluğunun dosyasını Süleyman Soylu kapattı!"16 izlenme
AKP'li isimden partisine uyarı: "Kodlarına dönmezse ilk seçimde gider"10 izlenme
Bu kamu zararına akıl sır ermiyor! 1 yıllık zarar tam 11,5 milyar TL!51 izlenme
Enflasyon arttı, maaşlarda zam kalmadı: Asgari ücret 3 bin 229 TL’ye düştü!40 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu40 izlenme
Kılıçdaroğlu: "İnsanlar yılı kapatırken, sessizce ümüklerini sıktın"41 izlenme
Kasım Garipoğlu'nun açtığı, 2 kişinin ölümüne sebep olan dava çöktü! Herkes beraat etti17 izlenme
İsrail Hamas'ın merkezini böyle vurdu: Koca mahalleyi haritadan sildiler45 izlenme