AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nde bugüne kadar görülmemiş bir karara imza atıldı. Belediye, belediye meclisinde üyelere ve meclisi ziyaret eden yurttaşlara verilen çay ve su servisini kaldırdı. Bu hafta yılın ilk belediye meclisi oturumu için belediyeye giden CHP’li meclis üyeleri, buradaki çay ocağının kapalı olduğunu gördü.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre,İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Bahçelievler Belediye Meclisi Üyesi Gencay Özcan, kararın AKP’li Belediye Başkan Hakan Bahadır tarafından alındığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.
Özcan, meclisteki içecek servisinin kaldırılmasının, geçtiğimiz Kasım ayında Bahçelievler’de bulunan bir otopark sorununa dayandığını aktardı. 14 yıl önce site sakinlerine tahsis edilen ücretsiz otopark, herhangi bir mahkeme kararı olmadan Bahçelievler Belediyesi tarafından devralınmış ve ücrete tabi tutulmaya başlanmıştı. Karara karşı çıkan site sakinleri, otoparkın belediyeye bağlı zabıta ekipleri tarafından bariyerlerle kapatılmasına tepki göstermiş ve zabıtalarla yurttaş arasında arbede yaşanmıştı.
“MECLİSİ TERK EDİP LOKUMU KABUL ETMEZSENİZ BEN DE ÇAYI KALDIRIRIM”
Olayın yaşandığı gün Bahçelievler’deki CHP teşkilatının sorunu çözüme kavuşturmak için otoparka gittiğini belirten Özcan, “Biz belediyeyle yurttaş karşı karşıya gelmesin diye olayı sakinleştirmek adına otoparka gitmiştik. Kısa süre sonra, Aralık ayında yapılan Meclis toplantısında ise Başkan Hakan Bahadır, CHP’li üyelere ‘Siz ne biçim meclis üyesisiniz? Belediyenin çıkarına değil aleyhine hareket ediyorsunuz. Ben Bahçelievler’deki pavyonları da kapatıyorum. Gidin otoparkta beklediğiniz gibi pavonların da başında bekleyin’ demişti. Biz de tepki olarak Meclis oturumunu terk etmiştik” diye konuştu.
Yeni yıl yaklaşırken Bahadır’ın Meclis üyelerine hediye olarak lokum gönderdiğini ancak tepkili olan meclis üyelerinin bu hediyeyi kabul etmediğini aktaran Özcan, “Durumu konuşmak için Başkan Bahadır’ın odasına giden CHP üyelerin kendilerine “Siz site otoparkında belediye aleyhine nöbet tutup daha sonra alınganlık içinde meclisi terk edip lokum hediyesini de kabul etmezseniz ben de çayı ve kahveyi kaldırırım” dediğini aktardı.
Tele1
TRT'den bir Ekrem İmamoğlu skandalı daha!119 izlenme
Tepki çeken görüntü: Polis, kaymakamın ayakkabısını taşıdı7 izlenme
Maaş zammını alan vekiller hacca gitti, Meclis 1 hafta erkenden tatile girdi!35 izlenme
TÜGVA yöneticisinin ortaya çıkan skandallarla ilgili paylaşımı büyük tepki topladı!41 izlenme
Narin cinayetinin seyrini değiştirecek rapor Hindistan'dan16 izlenme
Seçim sonrası ilk zam! Elektrik toptan satışı yüzde 37 zamlandı!94 izlenme
Öğrenciler sokakta yatarken 'Gençlik' Bakanı Kasapoğlu suçu öğrencilere attı, Kılıçdaroğlu'na yüklendi! 'Başvuran öğrencilerin bir kısmı hak kazandığı halde kaydını yaptırmıyor'35 izlenme
TÜİK'e kötü haber! Fotoğraflanan fiyat değişiklikleri gerçek enflasyonu gözler önüne serdi34 izlenme
Bunları kimden ve neden saklıyorsunuz ? 'Kontrollü gidiyordu ama UMRE işi herşeyi mahvetti ! Artık vaka sayısını binlerle konuşabiliriz !'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'e geldi
Bağlar Belediyesi’nde bulunan bankamatik memuru işten çıkarıldı!
Mavi Marmara’ya yönelik saldırıda yer almıştı: O komutan öldürüldü!