CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın EYT sorununu yılbaşından önce çözülme sözü verdiğini anımsatarak, “Ortada bir düzenleme yok. Kördüğüme çevrilen bir mesele var. Bugün Erdoğan, ‘EYT’lilerin taleplerini karşıladık, sözleşmelilere kadro verdik’ dedi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, ‘EYT Meclis’te, milletvekillerinin iradesinde, bundan sonrasını biz takip etmiyoruz. Martta neticelenir diye düşünüyorum’ dedi. AKP Grup Başkanvekili Sayın Akbaşoğlu, ‘Maaşlar en geç mart ayında yatırılacak’ dedi. Erdoğan’ın söylediğini bakan, bakanın söylediğini grup başkanvekili yalanlıyor.
Erdoğan’a soralım; EYT’lilerin talebi nasıl karşılandı? EYT’lilerin askerlik ve doğum borçlanması… Kendi evlerini, arabasını satan, kredi çeken EYT’lilerin gerçekten önünde bir teklif var mı? Talepler nasıl karşılanıyor, bunu bilmek istiyoruz” diye konuştu.
Özkoç, “Martta yasa mı çıkacak, martta EYT’lilere maaş mı bağlanacak? Hani bu iş aralık ayında bitecekti, neden bitmedi öğrenmek istiyoruz. Başvuru ve maaş bağlama derken EYT’lilerin en az 3 aylık emekli maaşı yok oldu gitti. Bu mağduriyet giderilecek mi, bilmek istiyoruz. Buradan iktidara sesleniyoruz; EYT düzenlemesini bir an önce Meclis’e getirin. Meclis, bunu bir gün içerisinde çıkarsın” dedi.
(ANKA)
Abdullah Şevki gözaltında!375 izlenme
TBMM'de zeytinlik tartışmasında Varank'tan 'savunma': "Siz 'yaptırmam' deyince biz 'yapacağız' diyoruz"16 izlenme
AKP'ye oy verenler de artık pişman! 'Koronavirüsten koruyorlarmış, sefaletten nasıl korunacağız?'61 izlenme
46 yıllık şirket iflas bayrağını çekti!137 izlenme
Ece Gürel'in yaşam mücadelesi sürüyor: Kalbi durdu, doktorlar hayata döndürdü234 izlenme
Lukashenko, Belarus'ta nükleer silah kullanma kararı için Putin'e teşekkür etti.22 izlenme
Sağlığında o kadar seyahat etmeyen Süleyman Şah’ın türbesine yine yollar gözüktü148 izlenme
Dolar/TL’de rekor serisi sürüyor!33 izlenme