İthalatta 400'ün üzerinde ürün için getirilen ek gümrük vergisini içeren İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası sonrası Resmi Gazete'de yayımlandı.
Muharrem İnce de 400 ürene ek gümrük vergisi gelmesini "400 ürüne ek gümrük vergisi gelmiş. İneğe merada otlama vergisi, benim gibi saçı olmayanlara peruk vergisi, çocuklara oyun konsolu vergisi, radyolu duşakabine TRT vergisi, sigara tiryakilerine günah vergisi. Say say bitmez, Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım" diyerek eleştirdi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş da İnce'nin eleştirisinin ardından "Külliyen yalan! Zam yok! Yerli sanayiyi destekleme var. Yerli üretime, ithale karşı vergi avantajı sağlanıyor. Bırakın bu ucuz şovları! "Ben de buradayım, beni unutmayın" demek için popülizm hastalığına tutulmak bu olsa gerek.." mesajını paylaştı.

Daha sonra ince Muharrem İnce, AKP'li Mehmet Muş'a Ekonominin başındaki Damat Beral Albayrak göndermeli şu sözlerle yanıt verdi:
"Zam yokmuş, ne var güncelleme mi?Damat mı yazdırdı bu tweeti?
18 yılda sizden önceki 79 yılda yapılan toplam ithalatın 5 Katı ithalat yapmışsın, paramız var ithal ediyoruz demişsin, tulumbada su bitince yüklen gümrük vergisine.
Yerli üretime destek 18 yıl sonra mı aklına geldi?"

Özel'den çok tartışılan fotoğrafa tepki: "El etek öpmesini kabul etmiyoruz"25 izlenme
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve özlemle anıyoruz21 izlenme
Sokak satıcılarının ve çalışanlarının 'tam kapanma' feryadı! 'Burası kapanınca 17 gün açız! Ne yapacağız? Nasıl yaşayacağız?'117 izlenme
Seçim tartışmasında polisten kadın erkek demeden orantısız müdahale!27 izlenme
İran'da başörtüsünü çıkartan genç Türk kızı rejim güçleri tarafından 6 kurşunla öldürüldü!41 izlenme
Malatya'da meydana gelen 5.6'lık deprem anı kamerada165 izlenme
Artuklu Üniversitesi'nde öğrencilere tarihi geçmiş tavukları yedirmişler20 izlenme
AKP’li belediyenin yardımları, gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmediyse kime gitti?100 izlenme