CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu öne sürerek şunları söyledi:
– Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş.
SEÇİM TAKİP MODÜLÜ
– İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere yazdığı yazıyla bir seçim takip modülü oluşturulmasını talep ediyor. Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az üç, 20100 bin arası olanlarda en az beş, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirilecek.

BU SUÇA ORTAK OLMAYIN
– İçişleri Bakanı bir suç işleri bakanı gibi davranmaya devam ediyor. YSK karşısında İçişleri Bakanlığı’nı, İlçe Seçim Kurullarının karşısına da kaymakamlıkları koyup paralel bir yapı kurmuş. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın.
HALKIN ÜSTÜNDE BİR GÜÇ YOKTUR
– Soylu, 14 Mayıs için Batı’nın siyasi darbesi demişti, gerçekten artık akıllarını kaybettiler. Halkın üstünde hiçbir güç yoktur. 15 Temmuz’un finansörü dedikleri BAE’ye koşa koşa nasıl gittiklerini biliyoruz.
GERÇEK BEKA SORUNU BUDUR
– İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemini neden kurmuş? İşte gerçek beka sorunu budur.
– Genel Başkanımızın da söylediği gibi bu ülkeye adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz. Çünkü adaletin olmadığı yerde huzur olmaz; aş, iş, ekmek olmaz. Bu nedenle bu seçim ilk turda bitmeli, bu ucube sistem değişmeli.
Sözcü
İmamoğlu'ndan dikkat çeken Hacı Bektaş Veli anması mesajı: "Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan"10 izlenme
“Okullarda Atatürk resmi ve Gençliğe Hitabe kaldırılıyor mu?”277 izlenme
Ege ve Akdeniz beşik gibi! Son 24 saatte onlarca deprem41 izlenme
Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni, İYİ Parti’den istifa etti42 izlenme
'Bıçağın üzerine düştü' denilmişti! Akılalmaz olayın arkasından cinayet çıktı28 izlenme
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özel kalem müdürlüğüne FETÖ'den incelenen Seçkin Yılmaz'ı getirdi43 izlenme
Konteynerde yaşayan depremzede emekli: "Çöpten ekmek topluyorum"30 izlenme
Devlet eski Bakanı Gürcan Dağdaş'ın kapısına isimsiz bırakılan postadan çıktı: Melih Gökçek’in mal varlığını paylaştı34 izlenme
AKP’li Yavuz için “İyi ki varsın” manşeti atan gazete yöneticileri ifadeye çağırıldı!
Bakan Çavuşoğlu: İsveç'in bir karar vermesi gerekiyor, bu ortamda üçlü görüşmenin bir anlamı olmayacak
TCDD de satışa çıkıyor! Satılması için bakın hangi kılıfı buldular?
Denetimler kapsamında tespit edilen kaçak sığınmacılar gözaltına alınmamak için Türk polisine direnmeye başladı