Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile saat 10.00’da bakanlıkta bir araya geldi.
Karatepe ve Şimşek görüşmesi 4 saat 15 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karatepe, Şimşek'e 4 talepte bulunduklarını ancak hiçbir konuda anlaşma sağlanamadığını aktardı.

Karatepe, "Enflasyonun bu kadar yüksek seyrettiği bir yerde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmamasını reddettik. Dolayısıyla asgari ücrete bir artışın yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ettik. Benzer şekilde emekli aylıklarında artış yapılmasının zorunlu olduğunu ilettik" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Karatepe, Mehmet Şimşek ile görüşmesinde "Asgari ücretin artırılacağına ilişkin bir izlenim edinmediğini" ifade etti.
Vergide adalet konusuna dikkat çektiklerini bahseden Karatepe, "Vergide adaletin sağlanması, insanların ekonomik güçleriyle orantılı olarak vergi ödemesini de paylaştık. Bugün Türkiye'de vergide adaletin olmadığını ifade ettik. Sayın Bakan'a düzenleme yapılması konusunda bazı önerilerde bulunduk" dedi.
TÜİK verileri için önerilerde bulunduklarını kaydeden Karatepe, "TÜİK verilerine yönelik şüphelerin ortadan kalkmasını istiyorsanız bağımsız bir 'danışma kurulu' ya da 'hakem kurulu' gibi akademisyenlerden, konunun uzmanlarından bir heyet oluşturup bunlar TÜİK verilerini şeffaf bir şekilde incelesinler ve tereddütlerin ortadan kalkması için yardımcı olsunlar" dedi.
"Yurt dışı harcının alınmaması gerektiğini söyledik ama somut bir yanıt alamadık" diyen Karatepe, "Tasarıyla ilgili çalışmayı henüz tamamlamadıklarını sanıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Gerçek Gündem
İzmir'de öğrencisini tacizi kaydedilen lise müdürü hakkında skandal karar!111 izlenme
İBB'den bir ilk daha: Cemevlerinde lokma dağıtılacak97 izlenme
Adaları korumaya yönelik imar planı: İnsanlar neden protesto ediyor, İBB ve ilçe yönetimi ne diyor?28 izlenme
Tarihçi İlber Ortaylı yoğun bakımda! Ailesinden sağlık durumuna ilişkin açıklama44 izlenme
Mimarlar Odası'dan kahreden açıklama! "Haber alınamayan 40-50 can var"57 izlenme
Özgür Özel'den muhalefette birlik mesajı: "Linç kampanyasına son verilsin"9 izlenme
Peker’den Soylu paylaşımı: "Sinirden deliriyor"122 izlenme
Erdoğan'ı korumanın maliyeti dudak uçuklattı: 4 ayda 1.2 milyar TL harcandı!20 izlenme
Emekli maaşına yapılacak zam oranı asgari ücretin altında kalacak korkusu sardı
Diyanet, Cuma hutbesinde Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i yine unuttu!
Akit TV'de Prof. Özgüven'den skandal sözler ! '12-17 yaş arası kadının doğurması için ideal yaş'
Usta yazarlara hakaret eden eski AKP’li başkana dava