CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adli Tıp'ın tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında açıkladığı rapora tepki gösterdi.
Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Mehmet Murat Çalık’ı serbest bırakmak için daha ne bekliyorsunuz? Onun sağlığından mı olmasını? Vicdanınızı ne zaman devreye sokacaksınız?" dedi.
Sağlık durumu ciddiyetini koruyan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın Adli Tıp raporu açıklandı.
Yapılan tetkikler sonucunda hazırlanan raporda, Çalık'ın sağlık durumuna ilişkin nihai kararın bir sonraki tetkikin ardından verileceği belirtildi.

Çalık'ın sağlık durumundaki riske dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adli Tıp'ın kararına tepki gösterdi.
"Ortada ne hukuki delil var, ne tıbbi netlik! Ama var olan tek şey, siyasi bir hesaplaşmanın zavallı tiyatrosu!" diyen Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Adli Tıp'ın açıklamasından anlıyoruz ki Mehmet Murat Çalık'tan alınan kemik iliği örneği tanı koymak için yetersiz! Daha ileri tetkik şart diyorlar. Peki soruyoruz: Suç isnadı olmadan tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık daha kaç kere elleri kelepçeli halde hastane hastane sürüklenecek? Ortada ne hukuki delil var, ne tıbbi netlik! Ama var olan tek şey, siyasi bir hesaplaşmanın zavallı tiyatrosu! Bir insanın sağlığını, onurunu, yaşamını riske atarak neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Mehmet Murat Çalık’ı serbest bırakmak için daha ne bekliyorsunuz? Onun sağlığından mı olmasını? Vicdanınızı ne zaman devreye sokacaksınız?"

Türkiye’nin dolar zengini illeri belli oldu: Zirve şaşırttı29 izlenme
Sedat Peker, Mehmet Ağar'ın Mübariz Mansimov'un açıklamalarına yanıt vermesinin ardından ilk kez kendi görüntüsünü yayınladı!127 izlenme
Kupon arazilerde ‘adrese teslim’ kuşkusu!32 izlenme
"Maliyetler bizi ezerken bir de terörist ilan edildik!"69 izlenme
Nurdağı'nda depremde yıkılan binanın müteahhiti AKP'li çıktı47 izlenme
İBB soruşturmasında tahliye11 izlenme
Atatürk büstüne saldıran sanığın cezası belli oldu!75 izlenme
Bakanlığın projesi “hayal ürünü” çıktı22 izlenme