Böke Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün TL, dolar karşısında 12 kuruş değer kaybetti. 1 yılda ödeyeceğimiz 176 milyar dolar dış borç sırf bugün 20 milyar TL arttı! İşte dışa bağımlılık" diyerek dövizdeki yükselişin Türkiye'nin dış borcundaki yansımasına dikkat çekti.
'İKTİDAR 120 MİLYAR DOLAR REZERVİMİZİ HEBA ETTİ'
İktidarın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştiren Böke, "İktidar, ekonomi bilimine ve gerçeklere sırtını dönüp 120 milyar dolar rezervimizi heba etti. Güveni yıktı; paramız pul oldu. TL sadece Ağustos’tan bugüne yüzde 10 değer kaybetti, ve biliyoruz ki TL yüzde 10 değer kaybedince enflasyon 1,5 puan artıyor. Saray enflasyon yaratıyor, halk eziliyor" dedi.
"Faiz düşürdüler olmadı. Faiz arttırdılar olmadı. Meselenin salt bir faiz politikası olmadığı çok açık" diyen Böke, "Acilen bu rantçı ve borç temelli ekonomik düzeni değiştirmemiz ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye dönmemiz gerek. Bunu iktidar yapmaz! Ama biz halkla birlikte yapacağız" açıklaması yaptı.

http://www.krttv.com.tr/gundem/chplibokedendolaraciklamasih48228.html
İmamoğlu: "Ahmak davası aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş açık bir darbe girişimidir"31 izlenme
İran'ın İsrail'e misilleme olarak fırlattığı füzeler Tel Aviv semalarında görüntülendi78 izlenme
Yurt genelinde 29 Ekim coşkusu: Vatandaşlar fener alayında buluştu42 izlenme
Mehmet Şimşek’in 10 sene önce emekliye verdiği maaş zammı cevabı: “Maliye Bakanı’na söylemek lazım çünkü esas o engel oluyor herhalde bu zamlara”85 izlenme
Soylu tarih verdi: "Vekil olarak faydalı değilim, siyaseti bırakacağım"30 izlenme
'Şarkıcı'dan Fatih Portakal'a tehdit: Seni elime bir verseler...2383 izlenme
Ekonomist Mustafa Sönmez: 'AKP, Afrika ülkelerinden bile para istemiş'47 izlenme
Doğal gazda kriz büyüyor: Dünya enerji şokuna gidiyor23 izlenme