
47 kişilik gözaltı listesinde öne çıkan isimler:

Bu kişiler hakkında "rüşvet alma", "rüşvet verme", "irtikap", "ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla gözaltı kararı verildi...
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in eşi Celal Tekin ile Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın babası, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar'ın da aynı dosya kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.
Adana Adli Tıp Birimi'ne sağlık kontrolüne getirilen avukat Celal Tekin, soruları yanıtsız bıraktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "4 farklı soruşturma dosyası kapsamında toplamda 47 şüpheli hakkında arama el koyma ve gözaltı kararı verilmiştir. İşlemler icra edilmeye devam etmektedir" denildi.
Operasyonların ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, tüm milletvekilleri, PM ve YDK Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Örgütü İl Başkanları ve İBB Grup Yönetimi ile İl Başkanlığında bir araya gelecek.
CHP Genel Başkan yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'li belediyelere yönelik dört ayrı soruşturma kapsamında başlattığı operasyona sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Çiftci, şunları söyledi:
İktidarın, partimize yönelik sürdürdüğü siyasi saldırıların son halkasında; ilçe belediye başkanlarımız da dahil olmak üzere, çok sayıda yerel yöneticimiz şafak operasyonuyla gözaltına alındı.
Saray rejimi, sandıkta yenemediğini; iftiralar, gizli tanıklar ve uydurma dosyalarla yargıyı kullanarak tasfiye etmeye, belediyelere çökmeye ve seçilmiş kadroları kriminalize ederek seçimle geleni zorbalıkla götürmeye çalışıyor. Tüm belediye başkanlarımızın ve yöneticilerimizin yanındayız.
Halkın iradesine kurulan bu kumpas duvarı yıkılacak. Bu ülkenin onurlu yurttaşları bu kirli düzene boyun eğmeyecek!
Ensar Aytekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
'Beşinci dalga' adıyla, birden çok ilde yine bir sabah operasyonu ile aralarında belediye başkanlarımızın da olduğu çok sayıda isim gözaltına alınıyor.
İstanbul halkına deniliyor ki 'Siz bizi seçmezseniz seçtiğiniz her ismin başına bela oluruz.' Ne bu millet ne de bu milletin seçtikleri size boyun eğmeyecek!
Sözcü
Kuzey Irak'ta 3 asker şehit49 izlenme
‘Gri pasaport’ skandalı ilk o belediyede ortaya çıkmıştı: Soruşturma izni verilmedi!39 izlenme
6 ayda 42.7 milyar lirayı ceplerine koydular: Bu para herkesin cebinden çıktı30 izlenme
İBB 10 maddede anlattı: 'Başakşehir Şehir Hastanesi gerçekleri'235 izlenme
’13-16 yaş çocuk doğurmak için ideal’ diyen akademisyen hakkında şok gerçek!132 izlenme
İBB davası 52. gün: Buğra Gökce'nin avukatının didik didik aradığı MASAK raporu aslında hiç olmamış24 izlenme
CHP'li Özcan: Bilal Erdoğan ABD'deki evini zararına sattı356 izlenme
Muharrem İnce: Eğilim yoklaması olursa adayım141 izlenme
ÇHD'den Amasra raporu: "Delil karartılabilir"
Erkan Baş'tan Erdoğan'a 'Türkiye’nin başındaki en büyük bela saray rejimi, AKP iktidarı ve Erdoğan’dır!'
Erkam Yıldırım, Venezuela'ya badem şekeri ve baklava da götürmüş!
Kılıçdaroğlu yönetiminden yeni ihraç hamlesi! İşte hedefteki 4 isim