Coronavirüs salgını ile birlikte milyonlarca çalışanın işini kaybetmesinin ardındın yoksulluk Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Sadece İstanbul'da belediyelere yardım için başvuran hane sayısı 1.2 milyona ulaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili tüm belediyelerin kendi bölgelerinin yoksulluk haritasını çıkarması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Torun, şunları kaydetti: “247 belediye başkanımızla gruplar halinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda konuyu detaylı olarak değerlendirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ‘yoksulluk haritası' modelini tüm belediyelerimize yaygınlaştırmak için çalışmaya başladık. Belediyelerimize gelen sosyal yardım başvurularını, belediyelerimizin farklı alanlardaki verilerini ve araştırmaları bir araya getirip, bölgelerde, yoksulluk haritaları çıkaracağız. Bu çalışmaya önce büyükşehir ve il belediyelerimizden başlıyoruz.”

Seyit Torun
Büyükşehir ve illerdeki yoksulluk haritaları bir araya getirildiğinde Türkiye'nin yoksulluk fotoğrafının da ortaya çıkacağını dile getiren CHP'li Seyit Torun, “Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön vereceğiz. Bizim temel amacımız, bir ailenin daha derdine derman olabilmek” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/belediyeleryoksullugunharitasinihazirlayacak6422956/
Tutuklandı! Şehir eşkiyası için kadın savcıdan manifesto gibi sevk yazısı!59 izlenme
Halk plajları halka kapanıyor!398 izlenme
Kriz sürüyor! Almanya, eski Kızılay Başkanı’na da vize vermedi46 izlenme
İYİ Parti'de 'zevzeklik' istifası!115 izlenme
KYK yurtlarında kalan öğrenciler isyan etti38 izlenme
Gündem olan Deniz Göktaş ve Kılıçdaroğlu iddiası gerçek çıktı! Deniz Göktaş'ın 'CHP'yi salın' dediğini avukatı da teyit etti!22 izlenme
İddia: Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük şartlarını karşılamıyor!68 izlenme
Tahliye edilen trafik magandaları için kurban kesildi !229 izlenme
İsrail, Lübnan’a düzenlediği hava saldırısında ambulans ve itfaiye araçlarını hedef aldı!
Cumhuriyet tarihinin en acı rekoru! 2 milyon 500 bin hane yardımla yaşıyor
'Pişmanım' demişti: Vicdansız hemşirenin başka bir bebeği daha darbettiği görüntüler ortaya çıktı!
Yeni yıl alışverişi kâbusa döndü! Hindinin budunu bile almak hayal…