Dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgını milyonlarca insanı etkiledi. Yeni tip Koronavirüs salgını birçok ülkede sağlık sistemini çökme noktasına getirdi.
ABD, İngiltere ve İtalya başta olmak üzere salgına karşı yeterli solunum cihazı olmadığı ve koronavirüs hastalarında en çok ihtiyaç duyulan makine olduğunun açıklamasını yaptığı günlerde, ilçe İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve alanlarında uzmanlar az bir maliyetle; dayanışma ve imece usulüyle yerli ve milli solunum cihazı ürettiler.

Oda TV'den Gamze İşler'in haberine göre; CHP'li Utku Gümrükçü sabahın erken saatlerinde telekonferans ile basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına; solunum cihazının üretiminde göreve alan Bilge Gökdoğan, Efe Gökdoğan ve Mustafa Büyükkayın da katıldı.
Her iş kolundan uzmanların bulunduğu 1923’ler grubunun kurucu üyeleri arasında yer alan Gümrükçü, "Ülkemizin zor zamanlar geçirdiği bugünlerde uzman arkadaşlarımızın ortak çalışması hem teknolojik hem de bilgi birikimleri ile Türkiye’nin değişik illerinde bulunan sağlıkçılar, anestezi uzmanlarından oluşan bir whatsapp grubu oluşturduk. Türkiye’nin değişik illerinden arkadaşlar solunum cihazı yapılması noktasında hareket ettiler, dayanışma gücüyle imece usulü tam yerli ve milli bir solunum cihazı ürettik" ifadelerini kullandı.
Gümrükçü, üretilen yerli solunum cihazının, hükumetin ürettiği solunum cihazından farklı olarak tüm parçalarının yerli olduğunu ifade etti.
Gümrükçü, "Üretilen solunum cihazında basınç ve zaman ayarlaması yapılabiliyor batarya eklendiği zaman elektriğe ihtiyaç duymuyor pille de çalışabiliyor. Sara hastanelerinde, ambulanslar da ve elde kolay taşınabilirliliği sayesinde her hastaya kolaylıkla ulaştırabileceğini düşünüyoruz bu da hastayı çok rahat hayatta tutmamızı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Utku Gümrükçü, şunları söyledi:
"Solunum cihazı maliyetleri 7 bin dolar ile 10 bin dolar olarak biliniyor
Biz bugün bu cihazı dayanışma ve iş birliği ile 700 tl 850 tl arasında bir maliyetle gerçekleştirdik."
Cihazın üretilmesi ile ilgili ilk defa açıklama yaptığını söyleyen Gümrükçü, "Henüz Sağlık Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirmedik. En kısa zamanda görüşmelerin başlayacağını düşüyorum" dedi.

Mollaveisoğlu: "Bundan sonra AKP tüm seçimlerden yenilgi ile çıkacaktır"379 izlenme
Reina katili, Altaylı’nın koğuş komşusu7 izlenme
Ankara’nın kaymağını yemeye devam!161 izlenme
Yunan basınından skandal manşet! Türk F-16 uçaklarını taciz etmeye ve bizi suçlamaya çalıştılar.27 izlenme
Davut Keleş gazetecilere verdiği demeçte, "Çağatay bey" kayısı çeşidinin bu yıl soğuktan etkilenmediğini söyledi32 izlenme
Rize'deki yat limanı projesinde 3 milyon lira suya gömüldü!207 izlenme
Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 31 cami yıkıldı30 izlenme
Özgür Özel, Ali Yerlikaya'ya Seslendi: "Bana Sormadan Evime Nasıl Giriyorsun?"9 izlenme
Öğretmenlere 'virüs', TTB’ye 'şerefsiz' diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı!
Skandal! İlçe milli eğitim müdürü, Menzil'e bağlılığını sosyal medyada ilan etti
Hükümetin her fırsatta övündüğü sağlık uygulaması kocaman bir yalan çıktı!
Sedat Peker'den manidar tweetler! Gideceği ülkeyi açıkladı