1980 öncesi CHP’li Belediyelerin bir uygulaması olarak bilinen “Tanzim Satış Mağazaları” yeniden gündeme geldi.
2019 Belediye seçimleri öncesinde soğan, patates gibi ürünlerin fiyatlarında meydana gelen aşırı artış üzerine AKP hükümeti, İstanbul ve Ankara gibi kentlerde seyyar tanzim satış yerleri oluşturmuş ancak bunlar seçimden sonra bir daha görülmemişti.

2024 seçimlerinde Bayrampaşa Belediye Başkanı seçilen CHP’li Hasan Mutlu, dar gelirli vatandaşların gıdaya ulaşma konusunda yaşadığı sıkıntıya çare olması için “Tanzim” konusunu gündeme getirdi.
Başkan Mutlu İBB’ye başvuruda bulunarak, Bayrampaşa’da bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir’e ait 20320 nolu parselin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Tahsisle ilgili teklif dün İBB Meclisinde görüşüldü.
Teklifte söz konusu parsele, dar gelirli vatandaşlara ekonomik gıda, temizlik ve giyim gibi ekonomik hizmetlerin sunulacağı “Belediye Gıda Tanzim Noktası” binasının yapılmasının planlandığı belirtildi. İBB Meclisi parselin 5 yıl süreyle bedelsiz olarak Bayrampaşa Belediyesi’ne tahsis edilmesiyle ilgili teklifi oybirliğiyle kabul etti.
“Mutlu “Karanlık tablodan çıkmak mümkün”
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu dün İBB Meclisi'nde bir konuşma yaptı. Mutlu’nun konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizin gündeminin şuanda artan enflasyon, yüksek yaşam maliyetleri, işsizlik, gelir adaletsizliği, afetlere karşı alınması gereken önlemler, riskli binaların dönüşümü, asgari ücretli vatandaşlarımıza ve emeklilerimize reva görülen zam oranları market, kasap, pazar fiyatlarındaki sürekli zamlar, sosyal hayattaki adaletsizlikler, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları olması gerekirken bunların konuşulmamasını isteyen, gündeme getirilmesini istemeyenlerin ülkemizin gündemini değiştirmek için büyük bir gayret sarfettiğini üzülerek izliyoruz.
Ancak şunu unutmayın, bizler sosyal demokrat yöneticiler olarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu karanlık tablodan çıkmak ancak halkın iradesi ile mümkündür. Bu yolda halkçı belediyecilik anlayışımızla her bir yurttaşımızın daha güzel bir yaşam sürmesi için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Bugün şehrimizde dar gelirli ailelerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı engellilerimizi düşünen ve yaptığı hizmetlerle onların yanında olan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde halkçı belediyeler olarak ilçe belediyelerimiz ile sosyal belediyecilik anlamında tüm imkanlarımızla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz ve hizmet etmeye devam edeceğiz.”

halktv.com.tr
YSK'nın CHP kararı gerekçesi açıklandı: İşte kritik detaylar!9 izlenme
Üniversiteli Türk genci yurt dışında iki haftada nasıl 105 bin lira kazandığını anlattı28 izlenme
CHP açıkladı: İstanbul’da o arazi Topbaş’ın damadına verildi245 izlenme
Özel'den çok tartışılan fotoğrafa tepki: "El etek öpmesini kabul etmiyoruz"20 izlenme
Emekli nasıl sefalete mahkum edildi? Yasa 2008’de çıkarıldı, AKP ‘reform’ dedi22 izlenme
Türkiye dünyanın çöplüğü mü? MHP’den hükümete çağrı: Virüs yayıyor, derhal durdurun!355 izlenme
Borsadaki kayıp yüzde 5'e ulaşınca işlemler durduruldu26 izlenme
Saraçhane’nin listesi mahkemelik oldu: Espressolab dava açtı22 izlenme