Burdur'un Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in, Koyunlar Çeşme Mahallesi'ndeki evine saat 04.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz kişiler, kapıyı çaldı.
Saldırganlar, kapıyı açan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e tabancayla ateş açtı. Başkan Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşi Fatma Şenel'i de ayağından vurduktan sonra kaçtı.
İhbar üzerine adrese çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Başkan Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, buradaki ilk müdahalelerinin ardından da Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Mümtaz Şenel'in ameliyata alındığı bildirildi.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP'li Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşine yapılan silahlı saldırı hakkında Halk TV'de Ezgi Yeşiltepe ile Günaydın Türkiye'ye programında açıklamalarda bulundu.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in aktardıkları:
"Olay bugün 04:35 sıralarında gerçekleşiyor. Kapıyı çalıp kendilerini dışarıya çıkarmak suretiyle beş el ateşte bulunuyorlar. Bu sırada araya giren hanımına da iki el ateş ediyorlar. Biz bunu duyunca hemen buraya geldik. Başkan beyin şu an hayati tehlikesi yok ama aldığı kurşun yaraları nedeniyle ameliyathanede şu an. Olayın sebebini açıkçası tam anlamıyla bilemiyoruz. Sadece elimizde bir arabanın eşkali var. Sayın başkan ameliyattan çıkınca buradan Yeşilova'ya gidip oradaki yetkililerle görüşüp olayın içeriğini, kim ya da kimler tarafından yapıldığını ilerleyen saatlerde sahada net bir bilgi sahibine sorarak bilgi sahibi olacağız."
"Orada direkt olayı Salda Gölü'ne bağlamak da yanlış olur bu değildir demek de yanlış olur. Orada husumeti devam eden bir otel işletmesi de vardı. Ondan da kaynaklı olabilir. Adli ve polis mercilerinin bu konuda yapacağı soruşturma neticesinde net bir şey söylemek çok daha doğru olur diye düşünüyorum. Mümtaz Şenel ameliyatta ve eşi serviste. Başkanın yaraları daha ciddi ve ağır eşine göre."
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.
İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde;
"Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e uğradıkları menfur saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Söz konusu saldırıyla ilgili olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltındadır.
Burdur Valiliğimiz gelişmeleri soruşturmanın selametini de gözeterek kamuoyu ile paylaşacaltır"
https://halktv.com.tr/gundem/chplibelediyebaskaniileesievlerindesilahlisaldiriyaugradi423466h
Kaçak sapıklar işbaşında: Türk kadınına spor salonunda da rahat yok!30 izlenme
Ülke Suriyeliler ve Afganlar ile doldurulurken 2021'de 30 bin yazılımcı Türkiye’yi terk etti!25 izlenme
İBB, otogar yönetimine ihtarname gönderdi!150 izlenme
Gazze'ye saldırılar sürerken İsraililer Türkiye'de 18 yeni şirket kurdu22 izlenme
Sınırı kaçak geçtiğini söyleyen Suriyeli sığınmacının itirafı! 'Suriye’de savaş yok Esad bizi askere almasın diye geliyoruz'47 izlenme
İzmirli bir ablamızdan mesaj var136 izlenme
İşsiz vatandaşa iktidardan haciz14 izlenme
Suriyeli kaçak göçmen 80 santimlik bıçakla yakalandı: Çocuğa nitelikli cinsel istismardan arandığı ortaya çıktı!31 izlenme
Kötü haberi ünlü sunucu Gökay Kalaycıoğlu verdi: Harika Avcı, siroz nedeniyle hastanede tedavi görüyor.
Hapisteki 10 bin IŞİD'li teröristin masrafını Türkiye karşılayacak!
Okullar ve restoranlar ne zaman açılacak?
Cemal Enginyurt açıkladı: "AKP'li gazetecilere para verilmiş. Siz nereden para aldınız da Şile'de villanız var, en lüks arabalara biniyorsunuz?"