İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde büyük bir operasyon gerçekleşti. Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.
Soruşturma, zimmet, irtikap, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlarını kapsıyor. Toplam 4648 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun yanı sıra beş belediye başkan yardımcısı ve beş belediye meclis üyesi de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.
Ekipler, 72 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binasında arama ve incelemeler devam ediyor.
Gözaltına alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Değerli komşularım, ben bugüne kadar yalnızca Bayrampaşa’ya ve siz kıymetli hemşehrilerimize hizmet ettim. Sizlere layık olabilmek için çıktığımız bu yolda bir an bile geri adım atmayı düşünmedim, düşünmeyeceğim. Başım dik, alnım aktır. Hesabını veremeyeceğim hiçbir işim yoktur.
"Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir"
Bugün yaşadığım gözaltı, sadece 30 yılın ardından Bayrampaşa’yı hizmetle buluşturmamızın bir sonucudur. Yaşananlar; siyasi operasyonlardan, asılsız iftiralardan ibarettir. Emin olun ki; siz değerli Bayrampaşalılarla birlikte bu iftiraların da haysiyetsizliklerin de üstesinden geleceğiz. Ben, kendimi yine ve yeniden Bayrampaşa halkının vicdanına ve desteğine emanet ediyorum."
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Bayrampaşa Belediyesi'nde görevli kamu görevlileri ile bazı kişilere yönelik, zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçları açısından eylemleri bulunduğu delilleri ile birlikte tespit edildiği belirtildi. Ayrıca Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 şüpheli hakkında, bu sabah saatlerinde eşzamanlı olarak yakalama ve gözaltı işlemi yapıldığı açıklandı. Bununla birlikte 72 konut ve iş yeri ile ilgili arama ve el koyma işlemlerinin icrasına ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verildiği bilgisi paylaşıldı.
Öğle saatlerinde görevden alınan CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Çelik, partililerin alkışları arasında binaya girdi.
Nefes
Yoğun bakım yatağı bekleyen çocuk yaşamını yitirdi! Yurttaşlar İsveç şovunu hatırlattı!66 izlenme
Ziyaretçi akını Salda Gölü sahilinde derin çukurlar oluşturdu!104 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "13 tane uçakları, lüks arabaları mı var? Hepsini satacağım"77 izlenme
10 kişiden 6’sının AKP’ye oy verdiği kentte ‘hayat pahalılığı’ yorumu: "İnşallah ölürüz"47 izlenme
Yabancı fonlar Türk bankalarındaki varlıklarını rekor düşük seviyeye indirdi!27 izlenme
Silopi'de genç kıza laf atıldığı iddiası ortalığı savaş alanına çevirdi, çevik kuvvet polisleri linç girişimini zor önledi!33 izlenme
Cizre'deki saldırının yarattığı yıkım kamerada498 izlenme
“Erdoğan, Almanya’da Paramiliter Destek Birliği Kuruyor”388 izlenme