İzmit Belediye Meclisi toplantısında konuşan Fatma Kaplan Hürriyet, AKP'lilerin işten çıkarmalara ilişkin eleştirilerini yanıtladı.
Sözcü'nün haberine göre, Hürriyet, AKP'li Meclis Üyesi Aysel Demirtaş'a dönerek, “Kendisine soruyorum. Seçime 2 gün kala çocuğunu nasıl sözleşmeli memur yaptı? Bunlara ses çıkarmayan bana hesap soramaz” dedi.
Kaplan, tepki çeken atamaları şöyle açıkladı:
– AKP Milletvekili Emine Zeybek'in gelini, seçime birkaç gün kala liyakati olmadığı halde “programcı” kadrosunda işe alındı. Diğer çalışanlar 2400 lira maaş alırken geline 5 bin lira maaş bağlandı. Zeybek'in kardeşi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor.
– 67 sözleşmeli personelden 29'u seçime ramak kala sözleşmeli yapıldı. Santral görevlisi memur yapılıp yine aynı görevine devam etti. Maaşı 5 bin 500 liraya çıktı.
– Lise mezunu şoför, eğitmen kadrosundan memur yapıldı, maaşı 5600 lira oldu.
– Bankamatikçi bir memur kamuyu bu şekilde 500 bin lira zarara uğrattı. AKP'li Katip Meclis Üyesi Aysel Demirtaş, seçime iki gün kala oğlunu belediyede memur yaptı.
‘BUNUN VEBALİ KİMİN?'
Atamalarda liyakate dikkat çeken CHP'li Hürriyet, şunları söyledi: “Kamu kaynaklarıyla vefa gösterilmez. KPSS'de dirsek çürüten insanların, atanamayanların vebali kimin? Benim de 2 kardeşim var. Bir kardeşim engelli ve taksi şoförlüğü yapıyor.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/chplibaskantorpilliakplileritektekacikladih24327.html
Sinan Oğan'dan çok konuşulacak '14 Mayıs' itirafı: "Kılıçdaroğlu ilk turdan birinci çıksaydı..."30 izlenme
Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan bir kez daha: "Milletimiz, İslam dünyası, tüm mazlumlar milli görüş iktidarını özledi"26 izlenme
Zarrab davasının hakimi ilk kez konuştu281 izlenme
Benzine zam!67 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği rüşvet-yolsuzluk ağında çarpıcı iddia: 'İngiltere’de şirket kurup, para yıkama'37 izlenme
Sedat Peker'in bahsettiği fotoğraflar ortaya çıktı!106 izlenme
Şişli'de bir kadın, tacizci olduğunu iddia ettiği erkeği kovaladı!38 izlenme
Bakan Güler'den 'teğmenler' açıklaması: "Emir komuta zinciri devre dışı bırakılmıştır"28 izlenme
Komançero çetesinin yakalanan 'liderlerinden' Hakan Ayık: 'Facebook gangsterinin' hikayesi Avustralya'dan Türkiye'ye uzanıyor
Erdoğan için 'Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin' diyen AKP ismin bir de Alevilerle ilgili sözleri ortaya çıktı!
Özgür Özel: "31 Mart seçim sonuçları açısından erken seçim yapmayacağım dedim. Ama emeklinin, işçinin, gençlerin sesini duymazsan, millet erken seçim isterse ben de haydi erken seçim derim"
Enflasyon rakamları açıklandı, dolar fırladı! ENAG'ın rakamı TÜİK'in 2,5 katı!