Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu belediyeni borcuyla ilgili açıklama yaptı. Balcıoğlu’nun açıklaması şöyle:
“Son günlerde bazı yerel gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanan haberlerde, CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökan Zeybek’in açıklamaları çarpıtılarak, Silivri Belediyesi’nin borçlarının 1 milyar 503 milyon 295 bin TL olduğu iddiasının doğru olmadığı ve bu borcun aslında 462 milyon TL olduğu yönünde yanıltıcı ifadeler kullanılmıştır. Bu durum, kamuoyunda büyük bir yanlış anlaşılmaya ve haksız bir algı operasyonuna yol açmaktadır.
Öncelikle, bu tür yanıltıcı ve kasıtlı haberlerle kamuoyunu meşgul edenlerin amacını anlamak zor değildir. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökan Zeybek, yaptığı basın açıklamasında, CHP’nin kazandığı belediyelerin yalnızca SGK ve vergi borçlarına dikkati çekmiştir. Diğer borçlar bu hesaba katılmamıştır. Yani, açıklanan rakamlar belediyelerin toplam borcunu değil, sadece SGK ve vergi borçlarını kapsamaktadır. Örneğin, Keçiören Belediyesi asıl borcunu 1 milyar 755 milyon TL olarak açıklamıştır. Ancak Genel Başkan Yardımcımız, Keçiören Belediyesi’nin SGK ve vergi borçlarını 1 milyar 398 milyon TL olarak belirtmiştir. Yani, bu borçlar yalnızca SGK ve vergi borçlarıdır, toplam borç yükü değildir.
TOPLAM BORÇ 1 MİLYAR 503 MİLYON
Silivri Belediyesi’ne gelirsek, bizim toplam borç yükümüz 1 milyar 503 milyon 295 bin TL’dir. Bir kez daha altını çizerek belirtiyorum: Borç yükümüz 1 milyar 503 milyon 295 bin TL’dir ve bu borç yükü; İller Bankası, yapılandırmalar, resmi kurumlar kamu idare payları, personel tazminatı, firma borçları, teminat ve emanetler, vergi dairesi ve belediye iştirakleri borçlarını içermektedir. Bu kalemlerin hepsi toplam borç yükümüzü oluşturmaktadır.
Amacımız, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bu yanlış algıları kesin bir dille düzeltmektir. Yayımlanan yanlış bilgilerin derhal düzeltilmesini ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini ilgili gazetelerden talep ediyoruz. Kimse Silivrililerin aklını ve vaktini bu tür algı oyunlarıyla çalmaya kalkmasın. Silivrililerin bu tür manipülasyonlara karnı tok! Bu gerçeği görmek istemeyenlere, 31 Mart seçim sonuçlarına dönüp bakmalarını ve şapkalarını önlerine koyup düşünmelerini öneriyorum. Okunmak için komik işlere girenler, kendilerini komik duruma düşürmekten öteye gidemezler. Son olarak, bu tür yanıltıcı haberlerin tekrarlanmaması için basın mensuplarının daha dikkatli ve sorumlu bir yayıncılık anlayışı benimsemelerini bekliyoruz. Doğruluk, şeffaflık ve sorumluluk ilkeleriyle hareket eden basının demokrasimizin temeli olduğunu unutmamalıyız.”
Kaynak: TELE1
500 milyon adet seçim zarfını ne yapacaksınız?257 izlenme
Özgür Özel Cuma günü CHP genel başkanlığına adaylığını hangi mesajlar ile açıklayacak?23 izlenme
Erdoğan'a seslenip şeriat isteyen şahsa vatandaşın cevabı: "Cumhuriyetin verdiği özgürlükle konuşup utanmadan şeriat istiyor. Cumhuriyet'e meydan okuyana biz de meydan okuruz!"29 izlenme
Harf devriminin yıl dönümünde AKP’li vekilden tepki çeken mesaj!99 izlenme
İsmail Saymaz: "Sinan Ateş’in tetikçisini taşıyan çakarlı Audi kimin?"24 izlenme
Ceyhan'ın yeni belediye başkanı Millet İttifakı'nın adayı Hülya Erdem oldu!271 izlenme
Devlet kesesinden yağmur duası!71 izlenme
İsrail'e ihracat yapan patron BBP'nin kurucusu çıktı28 izlenme
22 milyon dosya icra dairelerinde bekliyor
Kan donduran itiraf! Süleymancıların yurdunda kalan genç anlattı '8 yaşındaki çocuğa istismar örtbas edildi!'
Kaymakamlık yapmayınca Atatürk heykelini İnkaya tepesine diktiler!
Erdoğan isteyecek Denetleme Kurulu görevden alacak! Dikkat çeken teklifi CHP'li Gökhan Günaydın açıkladı