CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, PTT’nin daire başkanlarına 8 bin liraya mont, 7 bin liraya da ayakkabı aldığını söyledi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Antmen, mont ve ayakkabı alındığına ilişkin faturaları basın mensuplarıyla paylaştı. PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz’ın ve daire başkanlarının deprem bölgesinde satın alınan bu montlarla görüntülerini gösteren Antmen “PTT’ye ödettiğiniz bu 8 bin liralık kayak montuyla deprem bölgesine kayak yapmaya mı gittiniz?” diye sordu.
Antmen’in açıklamasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:
“Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü bu pahalı mont ve ayakkabıları alıyor, Genel müdür yardımcısı Fatih Tezcan’a ye gönderiyor. Bu kişi de daire başkanlarına ve müdür yardımcılarına bunları dağıtıyor. Tezcan aynı zamanda AKP Keçiören belediye başkan aday adayı. Kendisi hem renkli hem de siyah iki tane kayak montu aldırmış. Ben söylerken utanıyorum; iç çamaşırlarını bile PTT’ye ödetmişler. Daha ne diyeyim?
“Bu faturalarda dikat çeken başka bir detay var: 13 Şubat’ta kesilmiş bu faturalar. Yani daha depremin 6’ıncı günü. Enkaz altında insanlar varken. O esnada kurtarılan çocukların ayağında çorap bile yok. Beyler ise Boyner’den 7 bin liraya ayakkabı almışlar ve faturayı da PTT’ye yani halka ödetmişler. Bunun yerine depremzede çocuklara ayakkabı ve çorap alsaydınız? Ama tabi bunu yapmak için vicdan lazım.”
“Üzerinde incecik gömleği ve tişörtüyle depreme yardıma koşanlar insan değil mi? Üzerinize 8 bin liralık mont almadan yardıma gidemiyor mu bu beyler? Aman ha üşümeyin aman ha o kıymetli ayaklarınıza yağmur çamur değmesin. Koşun 8 bin liralık mont, 7 bin liralık ayakkabı alın faturayı da PTT’ye kesin!” Enkazların altından sağ kalan canları çıkarmak için üşümesine rağmen hemen deprem bölgesine gidip aç susuz üşüyerek çalışan gönüllülerden de mi utanmadınız?”
Gerçek Gündem
Bu da denetleyenin durumu: Mevzuata aykırı ihaleler iade edilmeyen avanslar!104 izlenme
Esnaf umduğunu bulamadı... Son 25 yılın en kötü bayramı!43 izlenme
Bakan Pakdemirli'ye yangın bölgesinde isyan eden kadın gözaltına alındı!70 izlenme
Yandaş kanalın İmamoğlu videosunun montaj olduğu kanıtlandı!157 izlenme
Nakşibendi tarikatı şeyhi de 'seçim kararını' açıkladı!609 izlenme
AKP’nin Yargıtay üyesi: Hizb ut Tahrir, terör örgütü değil!236 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz, kendisi ve ABD’de tutuklu patronları ile Erdoğan’ın nasıl görüştüğünü ve destek olduğunu kendi ağzıyla anlatıyor!67 izlenme
Erdoğan "Öyle 25 kuruşa simit yok" dedi, emekliler 22 yılda 249 simit kaybetti27 izlenme
CHP'li Başarır'dan Bakan Nebati'ye: "Stokçuluğa da başlamış"
Diyarbakırlı yurttaştan emekli zammına tepki: "Torunlarımın sofrasına hiçbir katkım olmadığı için onlar daha yatarken evden çıkıp kahve köşelerinde oturuyoruz. Çünkü bizde yüz kalmadı"
İşçinin hakkı yağmalanıyor: Milyonlarca çalışanın kıdem tazminatı kaybı
Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez'den uyarı: "Hiperenflasyona gidiyoruz sistem krizi riski var!"