İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Büyükçekmece Belediyesi hakkında yolsuzluk iddiası ile soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 1 Ocak 2015 ve 7 Mayıs 2025 arasındaki ruhsat ve onay verilen inşaat projeleri hakkında belediyeden bilgi istendi.
CHP'li belediyelere düzenlenen operasyonların ardından 7 Mayıs'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Büyükçekmece Belediyesi'ne gönderilen yazıya tepkiler devam ediyor.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Büyükçekmece Belediyesi'ne bir yazı göndererek son 10 yıldaki inşaat ruhsatları ve projeleriyle ilgili bilgi istemesine tepki gösterdi.
Soruşturma sürecinin CHP'li belediyelere farklı ilerletildiğini anlatan Özgür Çelik, baskı altına alınmaya çalışıldıklarını ifade etti.

Büyükçekmece Belediye'sine gönderilen yazının iktidar güdümlü yargının içinde bulunduğu durumu özetlediğini söyleyen Çelik, "Siyasi olarak karşımıza çıkmaya cesaret edemeyenler, belediyelerimizi, seçilmişleri, kamu hizmetlerine dahil olan firmaları her gün yeni yargı tacizleriyle baskı altına almaya çalışıyor" dedi.
Soruşturma sürecine sert sözlerle yüklenen Çelik'in açıklaması şöyle devam etti:
"Konu belediyelerimiz olduğunda, somut deliller üzerinden gelişen sağlıklı bir yargı süreci işlemiyor. 'Önce suçlu ilan edelim, sonra bir kulp buluruz.' anlayışıyla karşı karşıyayız.
Bu anlayış, her gün yeni sorunlar çıkartıyor, hizmeti engelliyor. 10 yıl boyunca geriye dönük tüm ruhsatlı proje, firma, kişi ve iskan bilgilerinin talep edilmesi de bir fişleme ve gözdağı operasyonudur.

Belediyelerimiz bütün engellere rağmen, İstanbullular için var gücüyle çalışıyor, ancak bu günleri de tarihe not düşüyoruz.
Tekrar hatırlatıyoruz: Milletten büyük güç yoktur. Milleti cezalandıranları, millet de cezalandırır."
Ambargo devam ediyor: THY, İBB'nin suyu Hamidiye ile anlaşmasını bitirdi114 izlenme
Daha önce Onlyfans içerik üreticileri Taksim'de para dağıtmıştı, şimdi de Arap kıyafetli bir kadın ve erkek bir çanta para dağıttı56 izlenme
Ramazanda marketler gıdaya zam yağdırdı!86 izlenme
İnce’den Yıldırım’ın sözlerine gönderme!349 izlenme
Yenidoğan çetesi skandalında çarpıcı detay: Sağlık Bakanı denetimden 3 ay sonra hastaneyi ziyaret etmiş33 izlenme
Koruma polisi gazeteciyi dövdü kaymakam izledi!37 izlenme
'IŞİD bombacısı' olmakla suçlanan sanığa ilk duruşmada tahliye!183 izlenme
Utanın! Şanlıurfa'da kebaplar artık euro ile satılıyor34 izlenme
200 bin ağaç Kanal İstanbul için kurban edilecek!
Yozgat'ta bir köy daha karantina altına alındı!
Vatandaştan çarpıcı sözler 'Namaz kılan ve oruç tutanların da yalan söyleyebileceğini gördük! AKP sayesinde Atatürk'e aşık oldum!'
Emekli vatandaş isyan etti: "Etin yanından geçince şekerim, tansiyonum yukarı çıkıyor"