İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Büyükçekmece Belediyesi hakkında yolsuzluk iddiası ile soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 1 Ocak 2015 ve 7 Mayıs 2025 arasındaki ruhsat ve onay verilen inşaat projeleri hakkında belediyeden bilgi istendi.
CHP'li belediyelere düzenlenen operasyonların ardından 7 Mayıs'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Büyükçekmece Belediyesi'ne gönderilen yazıya tepkiler devam ediyor.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Büyükçekmece Belediyesi'ne bir yazı göndererek son 10 yıldaki inşaat ruhsatları ve projeleriyle ilgili bilgi istemesine tepki gösterdi.
Soruşturma sürecinin CHP'li belediyelere farklı ilerletildiğini anlatan Özgür Çelik, baskı altına alınmaya çalışıldıklarını ifade etti.

Büyükçekmece Belediye'sine gönderilen yazının iktidar güdümlü yargının içinde bulunduğu durumu özetlediğini söyleyen Çelik, "Siyasi olarak karşımıza çıkmaya cesaret edemeyenler, belediyelerimizi, seçilmişleri, kamu hizmetlerine dahil olan firmaları her gün yeni yargı tacizleriyle baskı altına almaya çalışıyor" dedi.
Soruşturma sürecine sert sözlerle yüklenen Çelik'in açıklaması şöyle devam etti:
"Konu belediyelerimiz olduğunda, somut deliller üzerinden gelişen sağlıklı bir yargı süreci işlemiyor. 'Önce suçlu ilan edelim, sonra bir kulp buluruz.' anlayışıyla karşı karşıyayız.
Bu anlayış, her gün yeni sorunlar çıkartıyor, hizmeti engelliyor. 10 yıl boyunca geriye dönük tüm ruhsatlı proje, firma, kişi ve iskan bilgilerinin talep edilmesi de bir fişleme ve gözdağı operasyonudur.

Belediyelerimiz bütün engellere rağmen, İstanbullular için var gücüyle çalışıyor, ancak bu günleri de tarihe not düşüyoruz.
Tekrar hatırlatıyoruz: Milletten büyük güç yoktur. Milleti cezalandıranları, millet de cezalandırır."
Ekonomist Atilla Yeşilada: 90’ların fiyat belirsizliğine sürükleniyoruz43 izlenme
Devlet okullarının içler acısı hali: Okul müdürü ve veliler temizlik yapıyor33 izlenme
Bakan Nebati'nin tartışma yaratan ifadelerine sert tepki! Seçimi işaret etti "Millet de sizinle eğlenecek"70 izlenme
BANU AVAR 'Gerçek Muhalefet Sesi Duyulmayanlardan Oluşuyor'318 izlenme
Atatürk'e 'Ermeni' dedi, vatandaştan bir güzel dayağı yedi!30 izlenme
Gizlediler: Bundan sonra elektrik faturalarında dağıtım bedeli görülmeyecek100 izlenme
Emniyet'ten flaş sosyal medya açıklaması! 7/24 izliyoruz94 izlenme
Moody's Türkiye için büyüme tahminini güncelledi.33 izlenme