BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan siyaset bilimci Taşkın, iktidarın İşsizlik Sigorta Fonu'nu çalışan kesimlere değil işverene kaynak aktarmak için kullandığını belirterek "2017'den bu yana 43 milyar lira işverene aktarıldı. Hep, istihdam yaratma koşuluyla veriyor. İstihdam artmadığı gibi azalıyor. Burada tercihler hep, kuralsız, ahbap çavuş kapitalizminden yana" dedi.
CHP'nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın
İktidarın Seçim Yasası değişikliği çalışmalarına da dikkat çeken Taşkın, İstanbul seçimleri örneğini vererek, "temsilde adaleti zedeleyecek" düzenleme yapılması halinde seçmenin bunu yapanları cumhurbaşkanlığı seçiminde "cezalandıracağını" söyledi.
CHP'nin son MYK'sında sosyal politikalar ayrı bir genel başkan yardımcılığı olarak belirlendi ve siz de başına geldiniz. Buna neden gereksinim duyuldu?
Önümüzdeki dönemde, ya sağ popülizmin milli güvenlik devletini öne çıkaran, güvenlikçi, çatışmacı bakışı devam edecek ya da sosyal güvenlik devletini yeniden, güçlü biçimde öne çıkaran anlayışlar zemin kazanacak. Korkunç bir eşitsizlikler dünyasında yaşıyoruz. Üstelik yaşanan sorunlardan sorumlu olanların çözüm odağıymış gibi gösterildiği sağ popülist bir dalga var dünyada.
Buna karşı hümanizm, dayanışma ve sosyal devlet gibi değer ve kurumları savunanlar da soldan buna yanıt oluşturacaklar. Dünyada bir sol kamu ahlakına ihtiyaç var.
EYT'lileri bekleyen yeni kriz: İlk taksit bu ay içerisinde!64 izlenme
TOKİ raporu açıklandı: Tarihin en büyük vurgunu!204 izlenme
Sinan Oğan'dan çok konuşulacak '14 Mayıs' itirafı: "Kılıçdaroğlu ilk turdan birinci çıksaydı..."30 izlenme
Kredi kartı harcamaları artmaya devam ediyor23 izlenme
Muharrem İnce'nin Göztepe gece mitingi muhteşem drone çekimi !4579 izlenme
YSK’ya Erdoğan dilekçesi: Üçüncü kez aday olamaz, geçersiz sayın40 izlenme
TRT, arşivinden Uğur Mumcu’yu kaldırdı, yerine Hülya Koçyiğit’i koydu!59 izlenme
İsrail ürünleri satan markete dilekçe verip "Ürünleri kaldırırsanız alışveriş yapacağız" dediler36 izlenme