Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2024 yerel seçimlerinde Gaziantep'in Şehitkamil ilçesini tam 30 yıl aradan sonra kazandı. Yaklaşık 1 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin en büyük 6. ilçesi olan Şehitkamil'de avukat Umut Yılmaz'ı aday gösteren CHP'nin Şehitkamil'deki yerel iktidarı kısa sürdü. Yılmaz, partisinden geçen ay istifa etti. AKP'ye katılacağı iddia edilen Yılmaz şu an bağımsız olarak belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Yılmaz hakkında CHP'den istifa etmeden önce yapılan bir suç duyurusu ise, 23 Mayıs'ta takipsizlik kararıyla kapatıldı.
5 belediye meclisi üyesiyle birlikte istifa eden Yılmaz hakkında geçen ocak ayında AKP Şehitkamil İlçe Başkanı İsmail Güler tarafından 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Yılmaz, istifa ettiği süreçte yaptığı bir açıklamada, suç duyurusunu CHP'li Şehitkamil Belediye Meclisi üyesi Ersin Atar'ın yaptığını iddia etti. Ancak suç duyurusunun AKP'li ilçe başkanı tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
Yılmaz'ın hakkında AKP ilçe başkanı tarafından yapılan suç duyurusunda, Şehitkamil Belediyesi'nde bazı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı, bütçeden harcanan bir takım gider kalemlerinin kaynağının tespit edilemediği, bir takım kayırmacılıklar yapıldığına ilişkin iddialar yer aldı.

DİPLOMANIN İPTAL EDİLDİĞİ GÜN ERDOĞAN POSTERİ ASMIŞTI
Yılmaz, CHP'den istifasından önce 19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) operasyonlarıyla ilgili tepki göstermediği ve İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği gün belediye binasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini astığı için partilileri tarafından eleştiriliyordu.

Yılmaz henüz CHP'deyken yapılan bu suç duyurusu, aylardır savcılığın önünde bekliyordu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılmaz CHP'den istifa ettikten sonra AKP İlçe Başkanı İsmail Güler'in şikayetiyle ilgili kararını verdi. Savcılık, Yılmaz hakkında 'kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi. Savcılığın verdiği kararın gerekçeleri arasında, 'ihale ve mal alımlarında Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın doğrudan bir rolünün olmadığı, yapılan ihale ve doğrudan temin alımlarında eksikliklerin tespit edildiği ancak Yılmaz'ın herhangi bir dahlinin olmadığı' ifadeleri yer aldı.
Yılmaz, CHP'den istifa ettikten sonra yoluna bağımsız olarak devam ediyor ama kulislerde AKP ile dirsek temasında olduğu konuşuluyor. Yılbaşında başlatılan soruşturmaya CHP'den istifa ettikten sonra takipsizlik kararı verilmesi de, "AKP'ye geçiş için 'temiz kağıdı' veriliyor" yorumlarına neden oluyor.
Başsavcılık CHP'den istifa eden Yılmaz hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasına yönelik 'rolü yok, dahli yok' diyerek takipsizlik kararı verdi ancak CHP'li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in 3 Mart'ta tutuklandığı suçlama 'ihaleye fesat karıştırma'ydı. 27 Şubat'ta gözaltına alınan Köseler'in aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı.
500 milyon adet seçim zarfını ne yapacaksınız?257 izlenme
Peş peşe gelen zamlar AKP'li vatandaşı pişman etti: "Biz bunu hak ettik, oy vererek hak ettik"43 izlenme
Skandal sözlerin ardından istifa etti!343 izlenme
'Milli mesele' diyen AKP'lilere, kendi yandaşları Cem Küçük'ten hatırlatma '4 AKPli Bakan Rüşvet Aldı !'458 izlenme
İzmir'de bir orman yangını daha16 izlenme
Diyanet vatandaştan SMS ile 10 TL istedi!82 izlenme
Bir liyakatsiz atama daha: TÜGVA temsilcisi imam, üniversite sekreteri oldu18 izlenme
Kızılay'da, AKP'li Hamza Yerlikaya depremi!169 izlenme