Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla bir soruşturma daha başlatıldı. İmamoğlu'nun hakkındaki terör soruşturması kapsamında 23 Mart'ta Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede savcılara yönelik sözleri 'suç' sayıldı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın karara tepki gösterdi. Günaydın, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
"Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı ve yarın cezaevi Segbis odasında ifadeye çağrıldı. Peki sebep ne? 15.5 milyon oy alarak CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu ve aynı zamanda gözaltında tutulduğu 4 üncü gün olan 23 Mart 2025 sabahında tutuklanırken, iki savcıya yönelik sözleri nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' isnadıyla başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrılıyor.
Soralım, savunmanın dokunulmazlığına ne oldu? TCK 128’e, ilgili Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarına ne oldu? Soruşturmaifadekovuşturmaceza sarmalı içinde kaybolanlara sesleniyorum: Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar..."
Nefes
Yolsuzluk bulamayınca: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde "çorba dağıtımı" dahi soruşturma konusu yapıldı35 izlenme
Protestocu Pikachu dünyaya yayıldı48 izlenme
Elektriğe yeni zam sinyali!54 izlenme
İstismarı Beşiktaş'ta protesto eden gençlere gözaltı!44 izlenme
Refah artacağına ülke iyice fakirleşti43 izlenme
İstanbul'da trafiğin yoğun aktığı caddede hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını riske atıp cadde ortasında namaz kıldı46 izlenme
AKP’liler AKP’lileri mahalleye sokmadı, kavga çıktı sandalyeler havada uçuştu!52 izlenme
Ümit Özdağ: "Sinan Oğan'ın kararı Zafer Partisi’ni temsil etmemektedir"68 izlenme