CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla TBMM Başkanlığına yapılan başvuruda, şehit Özalkan'ın vasiyetine dikkat çekilerek şöyle denildi:
“Şehidimiz, ailesine verilecek olan tazminatından Irak'ın Telafer kentindeki Türkmen çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılmasını vasiyet etmiştir. Bu vasiyetin kamuoyu tarafınca öğrenilmesinin ardından siyasilerden, gerçek ve tüzel kişilerden vasiyetin yerine getirilmesine yönelik çeşitli girişimlerde bulunulacağı ifade edilmiş ve sözler verilmiştir.
“TBMM TARAFINDAN SAHİPLENİLMESİ EN UYGUN OLANI”
Ancak şehidimizin vasiyetinin tam olarak yerine getirilebilmesi, anaokulu, kreş ve kültür merkezinin, şehit olması nedeniyle ailesine tahsis edilecek tazminattan karşılanmasıyla mümkün olacaktır. Ortak değerimiz olan şehidimizin vasiyeti ile şehidimizin bize ortak emaneti olan eşi ve çocuğunun siyasi grup ya da şahıs tarafından değil, tüm milletimizi temsil eden TBMM tarafından sahiplenilmesi en uygun olanıdır.
Bu açıdan, şehidimizin ailesine verilecek tazminatın, vasiyetine uygun biçimde Telafer'de kreş, anaokulu ve kültür merkezi inşa edilmesi amacıyla TİKA'ya aktarılması sağlanmalıdır. Ancak eşdeğer tutarın, milletvekillerinin maaşlarından kesilerek şehidimizin ailesine iletilmesi için daha önce de benzer örneklerde öncülük eden TBMM Başkanlığı girişimlerde bulunmalıdır. Bu konuda gerekli işlemlerin TBMM Başkanlığı tarafından yürütülmesi için gereğini arz ve teklif ederiz.” (ANKA)
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chpdensehitozalkaninvasiyetiicinmuthisteklifmaaslarimizdankesilsin2189403/
Ahmet Şık’tan şok iddia: İşi dijital yazılımla bitirdiler!32877 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan skandal itiraf: 'Yusuf Tekin'in rektör olması için özel kararname çıktı'18 izlenme
Piste Yürekleri Ağıza Getiren Kaza28 izlenme
Emeklinin fukara maaşına da göz diktiler: Halkın paraları hazineye!90 izlenme
Kalyon'un şantiyesinde yemeklerden böcek çıktı, inşaat işçileri yemekhaneyi kullanılmaz hâle getirdi!65 izlenme
Tecavüz sanığı polise hayrete düşüren beraat gerekçesi!1076 izlenme
Kosova bombalamasının 25. yıl dönümü: Yeni bir savaş çağını ateşleyen NATO müdahalesi27 izlenme
RTÜK Başkanı çark etti… Sevda Noyan için yeni açıklama61 izlenme
Ercüment Ovalı’dan yeni corona açıklaması: Bakanlığa gönderdik
Virüs işte böyle yayılıyor! Şanlıurfa'da kol kola zikir!
ABD Başkanı Trump’tan küstahça bir tehdit daha!
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen’in zeybek oynadığı son görüntüler yürekleri dağladı