CHP, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi hazırladı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in imzasını taşıyan kanun teklifi, TCK'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen 299'uncu maddesinin yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor.
Kanun teklifinin gerekçesinde, 299'uncu maddenin, "tarafsız, siyasi parti bağı bulunmayan" cumhurbaşkanları için tasarlandığı ifade edildi.
Gerekçede, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla 160 bin 169 kişi hakkında soruşturma açılması, 12 bin 881 kişinin mahkum edilmesinin, 299'uncu maddenin suiistimalinin açık göstergesi olduğu vurgulandı.
Kanun teklifinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:
"CADI AVININ SİMGESİ HALİNE GELDİ"
“Rejime kasteden anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu maddenin bir dünya görüşüyle ve bir yaşam biçimiyle adeta hesaplaşma aygıtı olarak kullanıldığına, muhaliflere yönelik başlayan cadı avının adeta simgesi haline geldiğine yönelik yoğun kanaatler mevcuttur. Ancak çok daha önemlisi, bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21. yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerektiği açıktır.”
BirGün
Yaşlı bakımı da yurttaşın cebinden26 izlenme
Zam oranını beğenmeyen taksiciler camı çerçeveyi indirmişti: Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan taksicilere skandal savunma35 izlenme
CHP'den olay yaratan 'Başkanlık' videosu ! Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş 'Başkanlık' hakkında daha önce bakın neler söylemiş !1061 izlenme
Adana’dan Silivri’ye adalet çığlığı! Zeydan Başkan için “Adana'dan Silivri'ye Özgürlük Yürüyüşü” devam ediyor27 izlenme
Sedat Peker'den AA muhabiri hakkında flaş paylaşım!86 izlenme
Ahmet Ercan’dan korkutan tahmin: ‘Göçük altında 184 bin kişi var’60 izlenme
TGRT Haber yayına Starbuck bardağıyla çıkan Meltem Günay’ın işine son verdi71 izlenme
Suriyeliler seçime hazır! Seçmen kağıtları gönderildi!105 izlenme