CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin verilen 'Mutlak Butlan' kararının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık makamına geri döndü.
Geçtiğimiz gün 'A Takımı'nı açıklayan Kılıçdaroğlu'nun atacağı adımlar merak edilirken, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'den dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.
Övür, CHP içinde bazı milletvekillerinin disiplin sürecine gönderilebileceğini öne sürdü. Övür, Kılıçdaroğlu’nun süreci aceleye getirmeden ilerleteceğini ve “tedbirli ihraç” yöntemiyle bazı isimleri disipline sevk edebileceğini belirtti.
Disiplin sürecinin başlayabilmesi için Parti Meclisi’nin onayının gerektiğini ifade eden Övür, asıl kritik adımın ise Merkez Yürütme Kurulu’nun bu isimleri disipline sevk etme kararı olduğunu vurguladı.
Övür’ün aktardığına göre, CHP Genel Merkezi kulislerinde son günlerde en çok bu konu konuşuluyor. Disiplin süreciyle anılan isimler arasında Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Burhanettin Bulut, Turan Taşkın Özer ve Özgür Karabat yer alıyor.
Sözcü
Mansur Yavaş: O avukatın belediyeyi nasıl talan ettiğini açıkça gördük256 izlenme
Adaletin terazisi bu dörtlüyü tartmıyor22 izlenme
Türkler şaşkına döndü! Türk Lirası geçmiyor!25 izlenme
İmamoğlu’ndan 'Kanal İstanbul projesinde sona gelindi' diyen Erdoğan'a yanıt!48 izlenme
Alevi diye fişlenmişti! Ordu'ya sürülen hakim hayatını kaybetti397 izlenme
Zam yağmuru sürüyor! Bir rakı grubuna daha zam23 izlenme
Gezi Davası tutukluları cezaevinden seslendi: 'Mücadeleye devam! Dimdik ayakta duruyoruz'44 izlenme
Merkez Bankası’nda görevden alma kararı: Gizem Uzuner görevden alındı89 izlenme
Sedat Peker üniversiteden mezun oldu: Okuduğu bölüm dikkat çekti
Kanal İstanbul projesinin imar planları iptal edildi!
AKP'de eski defterler açıldı: "Sakalımı kestiler, ben onların kolunu kopardım"
Bomba iddia! Diyanet’e bağlı Kuran kurslarında milli bayramlar kutlanmıyor mu?