CHP, Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların hangi yöntemlerle kime satıldığı, döviz rezervlerinin tüketilmesinin yol açtığı sorunlar ve sorumluların belirlenmesi ile “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin yasaklanması konularının değerlendirilmesi için yarın TBMM'de genel görüşme açılmasını isteyecek.
CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan genel görüşme önergesi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Önergenin gerekçesinde, Merkez Bankası'ndaki 128 milyar dolarlık rezervin kimlere hangi yöntemle satıldığının uzun süredir gündeme getirilmesine karşın, kamuoyuna sağlıklı bir açıklama yapılmadığı, son olarak da “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin toplatılması yoluna gidildiğine dikkat çekildi. Önergede şu görüşlere yer verildi.

60 MİLYAR DOLARLIK DÖVİZ AÇIĞI
– Merkez Bankası’nın 60 milyar dolar civarında bir döviz açığı bulunmaktadır. MB'ye reeskont kredisi, borçlanma ve benzeri yollarla gelen döviz ve altınlarla, bilinen yollardan çıkan dövizi karşılaştırdığımızda ortaya 128 milyar dolarlık açıklanamayan kayıp çıkmaktadır. Bu paranın nereye gittiğini sormak bir yurttaşlık görevidir.
– 128 milyar dolar nerededir, kimlere hangi yollarla satılmış ya da aktarılmıştır?
– 128 milyar doların kaybolduğu dönemde ekonomiden sorumlu olan bakan şimdi nerededir? Ortadan kaybolmak sorumluluktan kurtulmaya yeter mi?
– “128 milyar dolar nerede” sorusu” yüzünden cumhuriyet savcılarının hakarete uğradığını düşündüğü Cumhurbaşkanının bu 128 milyar doların kaybolmasındaki sorumluluğu nedir?
84 MİLYON VATANDAŞA ANLATMAK GEREK
– Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı, basını tek başına kontrol eden Cumhurbaşkanının ülkenin 128 milyar dolarlık rezervinin eritilmesinden haberinin olmaması mümkün müdür? Eğer bu mümkünse ülkenin daha hangi değerleri kaybolmakta ve kaybolma tehlikesi altında bulunmaktadır.
– Önceki Merkez Bankası Başkanının, 128 milyar doların akıbetini araştırmak istemesi yüzünden Cumhurbaşkanının öfkelendirdiği için görevden alındığı iddiaları doğru mudur?
– Meclis'in bu sorulara yanıt bulması ve 84 milyon vatandaşına anlatması gerekmektedir.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chp128milyardolaricintbmmdegenelgorusmeisteyecek6368593/
CHP’li Yavuzyılmaz ‘Murat Kurum dinlenilsin’ dedi, AKP ve MHP’liler olay çıkardı26 izlenme
Hizbullah skandalı! Yüzlerce militanın tahliye edildiği ortaya çıktı!87 izlenme
Hükümetin ekonomi politikası sınıfta kaldı: Yurttaş beğenmiyor!43 izlenme
Türkiye'nin 40 yıllık tekstil devi iflasın eşiğinde!23 izlenme
SAMER araştırması: Güneydoğu'da AKP düşüyor, İnce yükseliyor262 izlenme
CHP'li Erdoğdu, kamyoncuların sorunları için Ankara'ya TIR'la gidiyor118 izlenme
Osman Kavala’nın yeniden yargılanmasına ret!26 izlenme
Özhaseki konuşmaya başlayınca salonu terk ettiler!1378 izlenme
Facianın yaşandığı madene ilişkin yeni skandal duyuldu!
Asgari ücret alanlar dikkat! Asgari ücretle ilgili bu haber canınızı sıkacak!
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Hortumculuk konusunda kimse eline su dökemez"
Görüntüler Türkiye'nin gündemine oturmuştu! O öğretmenle ilgili karar!