İzmir’de Çeşme ve Ödemiş ilçelerinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Çeşme’ye bağlı Ildır Mahallesi’nde dün tarım arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın nedeniyle üç mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı.
Gece boyunca karadan süren müdahaleye, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 2 uçak ve 6 helikopter de katıldı.


Çeşme'de dün ziraat alanında başlayıp ormana ve makiliğe sıçrayan yangın nedeniyle ulaşımda aksama yaşanıyor. İzmirÇeşme Otoyolu'nda Çeşme yönünde Zeytinler gişeleri, İzmir yönünde ise Alaçatı gişeleri mevkilerinde yol ulaşıma kapatıldı.
Eski Çeşme Yolu'nda da Çeşme'den Urla yönünde Kutlu Aktaş Barajı, Urla'dan Çeşme yönünde ise Zeytinler Kavşağı mevkilerinde araç geçişlerine izin verilmiyor.
Çeşme'ye ulaşımın İYTE kavşağından Karaburun ve Ildır güzergahı üzerinden sağlandığı bildirildi.


Ödemiş’in Tosunlar Mahallesi Manastır mevkiinde dün başlayan ve yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangını kontrol altına alma çalışmaları da gece boyu sürdü. Günün aydınlanmasıyla havadan müdahale yoğunlaştırıldı.
Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2 uçak, 9 helikopter, 35 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 4 dozeriyle müdahale ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çeşme ve Ödemiş'teki yangınlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "İzmir Çeşme ve Ödemiş'te orman yangınlarına karşı karadan ve havadan topyekun mücadele veriyoruz. 6 uçak, 16 helikopter, kara gücümüz; ormanın kahramanlarıyla birlikte Yeşil Vatan için görevdeyiz" dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:AA, DHA
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ndeki hayvan deneyi merkezini kurdele keserek açtılar25 izlenme
Adıyamanlı depremzede 'Yüzde 70 oy verdik. En büyük kötülüğü AKP yaptı'34 izlenme
"Yol, köprü, hastane yaptık" dediler ama, dışarıdan alınan kredilerde yüzde 2 bin 56 artış!165 izlenme
Binlerce emekli listeye alındı: e-Devlet'te bu işareti görenlerin emekli maaşı kesilecek29 izlenme
Emeklilere para yok, 'peri masalı' gibi yemek var16 izlenme
Anadolu Ateşi afişinden de rahatsız oldular: Dansçıya boyalı sansür!86 izlenme
Ekonomist Remzi Özdemir’den asgari ücrete zam bekleyen vatandaşa kötü haber41 izlenme
2014’teki patlamada eşini kaybetmişti, anlattıkları şoke etti!63 izlenme