Google deprem uyarı sistemi nasıl aktifleştirilir? IOS işletim sisteminde deprem uyarı sistemi var mı?
Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42 ve 10.45’te 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. Mudanya açıklarında, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can veya mal kaybı meydana gelmedi.
İstanbul’dan da hissedilen deprem, yurttaşlarda paniğe neden oldu. Depremin meydana gelmesinden yaklaşık bir dakika önce, Google tarafından Android telefon kullanıcılarına deprem uyarı bildirimi geldi. Peki deprem uyarı sistemi herkese ulaştı mı? Deprem uyarı sistemi nasıl aktif hâle getirilir?

Deprem, Android işletim sistemi olan cep telefonlarına, depremden yaklaşık bir dakika önce bildirim gönderdi. Peki Google deprem uyarı sistemi nasıl aktifleştirilir? IOS’ta deprem uyarı sistemi var mı?
Deprem Android işletim sistemi olan cep telefonlarına bir dakika önce bildirildi ancak IOS işletim sisteminde herhangi bir deprem uyarı bildirimi kullanıcılara gönderilmedi.
Bu durum, Google Android Deprem Uyarı Sistemi ile gerçekleşti. Android Deprem Uyarı Sistemi, Android telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve bölgede bulunan Android işletim sistemli cep telefonu kullanıcılarına gönderiyor.
Sistem, 4.5 ve üzeri büyüklükteki depremler için depremin şiddetine ve yoğunluğuna bağlı olarak “Farkında Ol” ve “Harekete Geç” olmak üzere iki tür uyarı gönderiyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor, cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan tüm Android OS 5.0 ve üzeri tüm telefonlarda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor.
Bu sistemi kullanıma açmak için telefonunuzun ayarlar bölümüne gelin. Arama alanına “konum” yazarak, bu sekmeyi açın.
Konum > Gelişmiş > Deprem Uyarıları’na dokunun.
Açılan ekranda, “Deprem Uyarıları” ekranına basınız. Eğer açık ise deprem uyarıları kullanıma açık anlamına geliyor. Aktif değilse bu ekran aracılığıyla aktif hale getirebilirsiniz.
Gazete Pencere
AKP'ye, kalesi Konya'da büyük şok! Vatandaşlar toplanıp parti binasına giderek AKP'yi protesto etti!109 izlenme
Ekonomi S.O.S veriyor: Borç yüzde 40, batık yüzde 91 arttı15 izlenme
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın şirketine Devlet 1.4 milyon TL destek vermiş!71 izlenme
"Alevi’nin böreğini yemem" diyen kişiye tepkiler büyüyor: Yazık bu da cennete gideceğini zannediyor38 izlenme
AKP'nin maskesiz, sosyal mesafesiz 'lebaleb' kongre otobüslerine tepki yağıyor!110 izlenme
Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun ifadesi ortaya çıktı23 izlenme
İBB bir davayı daha kazandı! İstanbul’da askeri alanı ranta açan bakanlık planı iptal edildi18 izlenme
Hatay'da TOKİ için kamulaştırılan Kurtderesi’nde ağaçların kesilmesine yurttaşlardan tepki: "Depremle baş ettik, bugün burada çok çaresiziz"15 izlenme