

Kararda şunlar kaydedildi:
"Muğla ili Bodrum ilçesi Göl Mahallesi Gökburun mevkii, 306 ada, 1 Parsel mevkiinde Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan turizm konaklama tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince turizm konaklama tesisi projesine, Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir' kararı verilmiştir."
Öte yandan, 568 milyon lira bedeli olan projenin tanıtım dosyasında yer alan bilgilerde, tesisin 101 apart ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odalı olacağı, bu odalarda 540 kişinin konaklayacağı belirtilmişti. Proje alanındaki parselin güneyinde birinci derece arkeolojik sit alanı bulunuyor.
Hazırlanan ÇED dosyasında, birinci derece arkeolojik sit alanına herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda hiçbir şekilde inşaat faaliyeti yapılmayacağı bilgisi de dosya da yer almıştı.
Gerçek Gündem
1 buçuk milyara bir baraj yapamadılar!189 izlenme
Dünyanın en zenginleri listesinde bir ilk! Hintli milyarder Gautam Adani üçüncü sıraya yükseldi46 izlenme
Zonguldak'ta AKP'li belediyeden AKP'li vekile kira kıyağı!78 izlenme
TÜBİTAK’tan araştırmacılara ‘İslami proje’ çağrısı!73 izlenme
Narin’in babası Arif Güran ile ağabeyi Baran Güran hakkında yeni karar57 izlenme
2 yıl gecikmeli, 8 kat pahalı müjde!59 izlenme
Erdoğan yatay mimari demişti, AKP’li belediyeye 12 kat izin çıktı!57 izlenme
Seçim gecesi yaşanan çok ilginç bir olay İrfan Değirmenci'nin kamerasında !40893 izlenme
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor!
'Çav Bella' davasında CHP'li Banu Özdemir hakkında yeni karar
CHP’li RTÜK üyesi Taşçı: İnternetin başına sansür çuvalı geçiriliyor
Çek Cumhuriyeti'nde tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi.