1725 Aralık sürecinde halka ettiği küfürlerle hafızalara kazınan iktidarın kamu ihalelerini servis etmesiyle bilinen ‘beşli çeteden’ Mehmet Cengiz’in doğa talanı sürüyor. Cengiz Holding’in bünyesinde bulunan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş’nin, Muğla’nın Bodrum ilçesi GölTürkbükü Mahallesi Cennet Koyu mevkiinde bulunan taşınmaz kültürel varlıkları tahrip ettiği ortaya çıktı.
Şirket’in yasak olmasına rağmen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede kepçe kullanarak taşınmaz kültür varlıklarını tahrip ettiği görüntülendi. Ayrıca alan, orman ve tarım arazisi alanı içerisinde de kalıyor.

CENGİZ, CENNETİ CEHENNEME DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR
Cengiz Holding’in bünyesinde bulunan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Cennet Koyu’nda “Sahil Düzenleme, Koruma Yapıları ve Dolgu Alanı” projesi hazırlayarak 11 Ocak 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na burayı yapılaşmaya açmak için ÇED başvurusunda bulunmuştu.Şirket, proje kapsamında dört mendirek ile iki plaj kurmayı planlıyor. Söz konusu proje alanı, ‘kültür varlıkları’, ‘tabiat varlıkları’, ‘3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı’ ve ‘koruma alanı’ içerisinde yer alırken, proje çevresinde 71 bitki türü, 11 sistematik gruba ait toplam 82 tür ve 302 bireyle, endemik 17 sürüngen türü bulunuyor.


SOL PARTİ’DEN SUÇ DUYURUSU
SOL Parti Bodrum İlçe Örgütü, şirketin yaptığı tahribatı fotoğraflayarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. SOL Parti Bodrum İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu yaptığı açıklamada, “Doğayı ve kültürel varlıklarımızı tahrip eden Cengiz inşaat varsa, onurlu geçmişleri ile dürüst, namuslu devrimciler de var. Biz buradayız, bu yağmaya karşı, bu talana karşı duruyoruz ve direniyoruz. Gün gelecek, bu doğa katliamını yapanlar yargılanıp, hesap verecekler” diye konuştu.
Sosyal medyada Bakan Nebati'ye 'Gözlerime bakar mısınız?' tepkisi!44 izlenme
Yandaş Cem Küçük, AKP'nin ABD'deki lobicilik faaliyetlerini itiraf etti ! 'Verirsiniz üç beş milyon dolar...'2177 izlenme
Kamuya 'işçi alımı' vaadiyle vurgun! AKP'li başkan tutuklandı25 izlenme
Erdoğan'a peş peşe anket şoku!44 izlenme
İsyan var: Yeni elektrik tarifesi işletmeleri çarptı!43 izlenme
AKP'li adaydan, Gaziantep’teki Şehit anıtında tepki çeken afiş!161 izlenme
Eskişehir’deki çelik yelekli maskeli saldırgan canlı yayın açmış95 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan yeni video 'Kirli işler. Siz kimsiniz arkadaş, insan bir ayna karşısına geçer, çapına bakar'38 izlenme
Bloomberg: Türkiye geçen ay dolar için FED’e başvurdu!
Gerçekleri görmeye başladılar 'RTE'ye 13 yıl oy verdim haram olsun !'
Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın Fethullah Gülen ziyaretine beraber gittiği isimleri açıkladı!
İşte görülmeyen faiz faturası: 2,3 trilyon lirayı aştı!