İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bedeli ödenerek belediye mülkiyetine verilmiş, restore edilmiş ve başından beri kamusal hizmet sunan taşınmazlara Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce el koyulmaya çalışıldığını söyledi.
"Aynı kurum, İzmir’de kendi mülkiyetindeki taşınmazları dükkan ve büro olarak kiralama ihalelerine çıkıyor" diyen Tugay, şöyle devam etti:
Şimdi Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerine soruyorum: Elinizde kiraya verdiğiniz, ihaleye çıkardığınız, hatta atıl bıraktığınız bu kadar taşınmaz varken; İzmir halkının parasıyla ayağa kaldırılmış, kamu yararına işletilen bu binalara el koymaya çalışmanızın amacı nedir?

Mahkeme süreci sürerken, hukukun vereceği kararı beklemek yerine oldu bitti ile fiili bir durum yaratma telaşı neden?
Kamu kurumları arasında güç gösterisi olmaz. Devlet ciddiyeti, sabırla hukuku beklemeyi gerektirir. Oldubitti dayatmalarıyla, kamu hizmeti veren yapıları boşaltmaya çalışmak ne hukukla ne de kamu vicdanıyla bağdaşır.
Bu binalar birer mülk değil; İzmirlinin emeği, vergisi ve ortak hafızasıdır. Ve herkes bilmelidir ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e emanet ettiği değerler, masa başı girişimler ile devredilecek sahipsiz yapılar değildir."
NEFES
MHP'de bir tepki istifası daha20 izlenme
Erdoğan'ın eski danışmanı 'baskın seçimi' ifşa etti!114 izlenme
MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit, 3 asker yaralı56 izlenme
Depremzedelere dudak büken Nagehan Alçı'ya hem siyasetten hem medyadan tepki yağıyor21 izlenme
Tarikat yurdunda darp görüntülerine soruşturma40 izlenme
Eski Ayasofya İmamı Boynukalın bu kez de Taliban'a sahip çıktı! "Bir milli mücadele hareketedir"78 izlenme
Eski MHP'li vekil Oktay Vural "Marmaray'ı Erdoğan'ın projesi sanıyorduk"156 izlenme
'İddialar doğruysa İzmir karantinaya alınmalı'159 izlenme