Tunceli'de Emek ve Demokrasi Güçleri, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan'ın Düzgün Baba Cemevi yöneticilerine yönelik tehdidine tepki gösterdi. Kaymakamın tek başına özür dilemesinin yeterli olmadığı belirtilen açıklamada, "Tam tersi eğer devlet gücünü gösterecekse adli ve idari soruşturma başlatıp kaymakamı görevden almalı” denildi.
halktv.com.tr'de yer alan habere göre, Düzgün Baba Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçicek, “Bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca bütün Alevi kurumlarını bu konuda bilgilendirdik. Birkaç gündür yaşanan bu duruma Alevi toplumu her yerde tepki gösterdi. Cemevlerimiz ibadethanemizdir ticarethane değildir, inanç yerlerimize müdahale edilmemelidir. Hiç kimse inanç yerlerimizde nasıl ibadet edeceğimize karar veremez. Biz toplum olarak her zaman barışı ve sevgiyi kendimize ilke edinen insanlarız” diye konuştu.

Düzgün Baba dağındaki gerçekleşen açıklamada konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Aslında uzun süreden beri bu zihniyetin eşitsizlik açıklamalarına hepimiz şahit oluyoruz ve bu zihniyet kendisi dışındaki inanç gruplarını yok sayıyor. Ama devlet veya devleti temsil eden yöneticilerin bütün inanç gruplarına eşit bir şekilde davranması gerekiyor. Yaşananlar bu zihniyetin AleviKızılbaş kültürünü yok sayma ve inkâr etmenin dışavurumudur. Devletin insanların inancına müdahale etmemesi gerekiyor yoksa insanları ayrıştırırsınız ama bizim inancımız birlikte yaşamı savunan bir anlayıştır” ifadesini kullandı.

Demokratik Alevi Dernekleri Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan ise açıklamada şunları söyledi:
“Bununla neyi kastediyorlar, korkalım mı, ürkelim mi, gelmeyelim mi? Biz inancımızı yerine getirirken bunlar hangi gücü bize göstererek ispat edecekler. Burası bizim kutsal mekânımız biz buraya geleceğiz ama buraya gelip de nasıl bulunulması gerektiğini bilmiyorlarsa buraya gelen insanların ve buranın hassasiyetinden haberi yoksa arkasında birileri varsa onlar veya kendi başına yaptıysa kendisi otursun bir düşünsün ve hak etmediği yerde bulunmasın”

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ise kaymakamın yaptığının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Alevi toplumu rencide olmuştur. Kırılmıştır, incinmiştir. Kaymakam hakkında derhal yasal işlem başlatılmalıdır. Alevilerin hoşgörülü anlayışına rağmen bu mantıkla paylaşım yapmak hiçbir hukuk kuralı ve insanı davranışa sığmaz. Bizler bu durumları tasvip etmeyiz. Bu ağır paylaşım nedeniyle bakanlıktan gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Edirne'de emekliler faturalarını herkesin gözü önünde tek tek yaktı!19 izlenme
Şova dönüştürülen patates dağıtımına vatandaştan tepki! “Patates utandı, soğan utandı bunlar utanmadı”59 izlenme
15 İsrail savaş uçağı Türkiye - Suriye sınırına yakın uçtu: Açıklama geldi19 izlenme
Emeklinin Temmuz zammı sızdı: SGK uzmanı son rakamı verdi39 izlenme
23 Haziran İstanbul Seçimi'ni doğru bilen şirketten flaş anket açıklaması!136 izlenme
Göç İdaresi'nden dikkat çeken açıklama: Son 5 ayda kaç sığınmacı sınır dışı edildi?90 izlenme
Hüsnü Mahalli: 'Erdoğan kızınca İsrail ve lobilerle olan ilişkisini anlatmaya başladı'153 izlenme
Ayasofya kararının ağır faturası nedir?118 izlenme