İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti’den istifa ettikten sonra bugün CHP’ye katılan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hakaret ve tehdit ettiği suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.
Enginyurt, CHP grubunda gerçekleştirilen rozet takma töreninde yaptığı konuşmada, "Recep Tayyip Erdoğan bizi öyle bir hale getirmeye çalışıyor ki. Erdoğan biz ne senin gibi olacağız ne de kara toprağın olacağız. Biz Atatürk'ün askeri olacağız. Biz korkuyu Kerbela'da bıraktık. Tek adam diye tutturana sesleniyorum. Suçsuz yattığımız zindanda sizi yatırmazsak bize yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “"İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt hakkında bugün partisinin grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanına sarf ettiği sözlerden dolayı Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçlarından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi.
Tele1
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Yusuf Tekin açıkladı38 izlenme
Şahan Gökbakar 25 kere Atatürk yazarak Ali Erbaş’a seslendi ‘Sen söyleme biz her gün ve hep beraber söylüyoruz’44 izlenme
‘VIP hasta’ dönemi!89 izlenme
Ne buldularsa gizemli vakfa devretmişler27 izlenme
'Katliam yasası' İngiliz turistlerin boykotuna neden oldu36 izlenme
Canlı yayında çarpıcı hatırlatma! 'Erdoğan 2006'da fenalaşınca müdahale eden doktor, 6 ay sonra gripten öldü!'72 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.104 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.646.526’ya, can kaybı da 28.138’e yükseldi!110 izlenme
Zeren’in can verdiği KYK yurdundaki asansör faciasında karar!32 izlenme