Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 17 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, "cemaat ve tarikat" savunması yaptı. Tarikatları, 'sivil toplum kuruluşu' olarak gösteren Tekin, bu kuruluşlarla protokol imzalamaya devam edeceklerini belirtti.
Eğitimde dinselleşme politikalarının en önemli ayaklarından biri olan cemaattarikat yapılarıyla işbirliğinin Milli Eğitim Bakanı düzeyinde sahiplenilmesi, büyük tepkiye yol açtı. AKP'ye yakın dernek ve vakıflar ile çeşitli dini yapılanmalara bağlı kuruluşlardan ise Bakan Tekin'in laik eğitim sistemini ayaklar altına tavrı üzerine "Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i destekliyor, Bakanımızı ilkeli ve onurlu duruşundan dolayı takdir ediyoruz!" başlıklı bir destek açıklaması geldi.
HEPSİ BİR ARADA
Açıklama, Menzil cemaatinin patron örgütü TÜMSİAD'dan Erenköy cemaatini temsilen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na, AKP'ye yakın Ensar Vakfı'ndan Nur cemaatini temsilen Hayrat Vakfı'na, Işıkçılar cemaatini temsilen İhlas Vakfı'ndan Sümeyye Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu KADEM'e, Okçular Vakfı'ndan AKP'nin "düşünce" kuruluşu SETA'ya kadar yüzlerce yapının bulunduğu "Milli İrade Platformu" adına yapıldı.
O açıklamadan bazı bölümler şöyle:
“Kimdir bunlar? “Çağdaşız” derler, iki asır öncesinin köhnemiş ideolojilerinin peşinden giderler. “Yurtseveriz” derler, bu yurdun insanlarını, değerlerini hor görüp aşağılarlar.
“Demokratız” derler, kendi yankı odalarının dışında bir ses duymaya tahammül edemezler.
“Cumhuriyetçiyiz” derler, Cumhuriyete yirmi yılda çağ atlatan iktidara karşı kin güderler.
“Aydınız” derler, karanlık zihinlerinin çürümüş düşüncelerini ortalığa saçarlar. “Atatürkçüyüz” derler, küresel efendilerinin sansürlerine boyun eğerler.
“Sanatçıyız” derler, aslında payeleri kendilerinden menkuldür ve icra ettikleri bir sanatları da yoktur.
Bunlar bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına, değerlerine, geleneğine, kültürüne ve dinine savaş açan bir güruhtur.
Bunlar Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin “STK’larla protokol yapmaya devam edeceğiz” dediğinde dağdaki ve ovadaki efendileri tarafından kumanda edilen bir avuç zavallıdır!"
Çünkü bu güruh; bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını ve değerlerini sevmiyor!
Bu nedenledir ki bunlar; İslam’a karşı düşmanlıklarını Müslümanların kurdukları STK’lar üzerinden yansıtmaktan geri durmuyorlar.
Düşüncelerine ve davranışlarına karşı çıkılacağını bildiklerinden açıktan düşmanlık yapamadıkları için nefretlerini Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin üzerinden yansıtmaya çalışıyorlar.
Oysa biz, bunları çok iyi tanıyoruz. Seslerinin çok çıkmasının da suçluluk psikolojisinden olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i destekliyor, Bakanımızı ilkeli ve onurlu duruşundan dolayı takdir ediyoruz!”
KRT
Cemaate maske dağıtan imamın testi pozitif çıktı cemaat karantinaya alındı!104 izlenme
İnşaatta harç bitti, yapı paydos!181 izlenme
İlber Ortaylı, başkanlık için net konuşmuş 'Çatışma çıkar.İleride çöker bu sistem.Bu ülke bunu kaldırmaz.'785 izlenme
İmamoğlu, kışkırtma maksatlı soru soran AKİT yorumcusuna öyle bir yanıt verdi ki !1134 izlenme
Rakamlarla oynadı sonuçla övündü20 izlenme
Madenci annesi Erdoğan'a böyle isyan etti 'Oy moy yok hiç birine bundan sonra !'411 izlenme
Rus ve ABD uçakları Suriye hava sahasında yine kapıştı! İşte saniye saniye o anlar...49 izlenme
RTE 'Böyle birini AKP'de 1 dakika tutmam' demişti, AKP'li başkan 'Bundan sonra oy veren en iyi hizmeti alacak, vermeyen en son alacak' dedi !379 izlenme
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın ikiz kardeşi Esra Tokyaz: "İlk önce görmezden gelindim, yok sayıldım. Verdiğim ifadeler değil, ben kendim sorgulandım beni suçladılar"
Şeker fabrikası satılmadan havuzlu villa oldu!
Bakanlık bürokratı Tamer Karadağlı AKP'li yöneticilerle çarşı pazar gezmesine çıktı
Doğa Koleji patronu böyle kurtarıldı: Halkın cebinden 1 milyar 50 milyon çıkacak...!