Türkiye dünyada en çok çay tüketen ülkelerin başında geliyor ancak ÇAYKUR 2020 yılında da zarar açıkladı. TBMM KİT Komisyonunda hesapları ele alınan ÇAYKUR'un 2020 yılını da 547 milyon lira zararla kapattığı açıklandı. 2017 yılında Varlık Fonu'na devredilene kadar kârda olan kurum, daha sonra sürekli zarar etti. 2017'de 267 milyon, 2018'de 657 milyon, 2019'da 635 milyon ve 2020 yılında 547 milyon lira zarar açıklayan ÇAYKUR'un harcamaları ve reklam giderleri de tartışma konusu oldu.
TBMM KİT Komisyonundaki görüşmelerde CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın verdiği bilgilere göre Türkiye çay ithalatında dünyada 25'inci, ihracatta ise 39'uncu sırada yer alıyor. 2019 yılında 18 bin 837 ton çay ithal edildi ve 39 milyon 475 bin dolar ödendi. Aynı yıl 15 milyon 142 bin dolar tutarında 3 bin 968 ton çay da ihraç edildi.
ŞEMSİYE İLE ZARAR ARTTI
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise “ÇAYKUR dünyanın en çok çay tüketen ülkesinde çay satmak için, 2019 yılında reklam amaçlı 36 milyon lira, fuar ve festivaller için 896 milyon lira harcadı. Temperli kulplu cam bardak için reklam niyetine 5 milyon 250 bin lira ödeme yapıldı. Yanında dağıtılan şemsiyeler, takvimler de var ama ÇAYKUR'un satışı değil zararı artmış” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/caykur547milyonliradahazararetti6360312/
Bağ-Kur’lu olup başka bir işyerinde SSK'lı çalışanlara kritik uyarı: "O tarihi kaçırmayın"29 izlenme
AKP'liler karaladı cezayı öğrenciler yedi!177 izlenme
Yapboz tahtasına döndü: Okulların açılmasına 48 saat kala sınav sistemi değişti53 izlenme
Bu nasıl üniversite? 9 öğrenciye 10'u profesör 70 personel!1160 izlenme
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Alaattin Aldemir’den ülkücülere Sinan Ateş tepkisi!45 izlenme
İYİ Parti'li Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel seçim sözünü tuttu: "Kaçak ve suça karışan Suriyelileri gönderiyoruz"27 izlenme
Vakfına bir kıyak daha! Belediye kasasından 5 milyon lira…328 izlenme
Deniz Baykal'ın prensliğinden, Erdoğan'ın Saray'ına: Korkmaz Karaca288 izlenme
Böcek ailesinin zehirlenmesinde korkunç detay: Nazilerin gaz odalarında kullandığı kimyasalı kullanmışlar
‘320 milyar metreküp gazla eksen değişmez’
EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı belli oldu! Bakan Bilgin milyonların merak ettiği tarihi verdi
YSK’dan diplomaya ince ayar!