İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hali hazırda İBB davası nedeniyle tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Hüseyin Gün ve Merdan Yanardağ hakkında “siyasal casusluk” iddiasıyla yürütülen soruşturmada iddianame yazıldı. İmamoğlu dahil 4 kişi hakkında 20'şer yıla kadar hapis cezası istenen iddianame İstanbul 25'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün kabul edildi. 'Casusluk' soruşturmasının ilk duruşması 11 Mayıs tarihinde saat 10.00'da Silivri'de görülecek.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 'casusluk' iddianamesinde, 2019 yerel seçimlerinin manipüle edilerek Ekrem İmamoğlu'nun desteklendiği, seçimleri kazanan İmamoğlu'nun başta İstanbul olmak üzere, Türkiye siyasetinde söz sahibi olmasının amaçlandığı ve bu amaç doğrultusunda faaliyetlerin gerçekleştiğinin anlaşıldığı savunuldu.
İddianamenin son kısmında tıpkı İBB iddianamesinde olduğu gibi seçim galibiyeti 'suçun amacı' olarak tanımlanmıştı:
"Tüm bilgi, belge ve açıklamalar ışığında Siyasal Casusluk suçunun, özellikle 2019 yerel seçimlerini manipüle etme suretiyle desteklenen şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanması sağlanarak başta İstanbul olmak üzere, ülkemiz siyasetinde söz sahibi olunmasının amaçlandığı ve bu amaç doğrultusunda faaliyetlerin gerçekleştiği anlaşılmıştır."
İstanbul başsavcılığı 24 Ekim tarihinde İmamoğlu, İmamoğlu’nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan ve o tarihte TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında ‘casusluk’ soruşturması başlatmıştı.
Başsavcılık 4 Temmuz’da ‘casusluk’ suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Gün’e ait dijital materyallerin incelendiğini belirterek, Gün’ün dijital materyallerinde sivil kişilerin ya da şirketlerin temin etmesinin mümkün olmayacağı askeri mühimmat ve silahlara ait fotoğraflara rastlandığı öne sürülmüştü. Yanardağ 24 Ekim sabahı gözaltına alınmış, aynı günün akşamı TELE1’e TMSF kayyum atanmıştı. Ardından 27 Ekim’de Necati Özkan, Hüseyin Gün ve Merdan Yanardağ, ‘siyasal casusluk’ iddiasıyla tutuklanmıştı.
Cebinden Euroları çıkardı, ekonomiye isyan etti "Bunu Almanya'da 1.5 günde kazanırsın"42 izlenme
Sedat Peker'in yarısını paylaştığı fotoğrafın tamamı ortaya çıktı: Çekildiği yer şoke etti!70 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 41.998 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.487.050'ye, can kaybı da 32.263'e yükseldi!113 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya 'dedikodu' cevabı: "Ne diyorsun sen Allah aşkına ya? Bu nasıl bir İmamoğlu korkusu, bu nasıl İstanbul sevdası?"64 izlenme
AKP'de erime durmuyor!36 izlenme
Rusya'dan ithal ete ödeme var, ama çiftçiye yok!73 izlenme
Manisa'da AKP'lilere fuhuş suçlamasına sansür!143 izlenme
Üsküdar baskınında ikinci perde: "Öptüğüm eline tüküreyim!"552 izlenme