Cumhuriyet'ten Işık Kansu'nun Ankara'nın bu tutumuna ilişkin kaleme aldığı "Sömürgecinin Kara Propagandası" başlıklı yazısında konunun perde arkasına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.
Kansu yazısında, 'soykırım' çıkışıyla asıl hedeflenenin ABD'de devam eden Halkbank davası nedeniyle zorda olan AKP iktidarının ABD yanlısı tutumunun sürmesini sağlamak olduğunu, AKP'nin alttan alan yanıtlarına bakıldığında bu hedefin yerine geldiğinin görülebileceğine dikkat çekti.
Kansu'nun yazısı şöyle:
"Yüzyıllarca birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşayan Türklerle Kürtlerin, Ermenilerle 1. Dünya Savaşı sırasında boğazlaşmasının tek nedeni, sömürgeci güçlerin çıkarlarıdır.
Dönemin Çarlık Rusyası, Rus belgelerinde de yer aldığı gibi, Kafkas Cephesi’nde Ermeni gönüllü alayları ile Taşnak, Hınçak ve Ramgavar komitelerinin Ermeni fedailerini Osmanlı’ya karşı kışkırtmıştır. Kimi kaynaklara göre, bu alay ve fedailerin savaş sırasında öldürdüğü Müslüman sayısı, savaşta Osmanlı ordusuna müttefiklerin verdirdikleri kaybın beş katıdır.
Değerli araştırmacı Prof. Dr. Hikmet Özdemir’in çeşitli çalışmalarında aktardığı gibi, bu dönemde “Ermenilere yönelik bilinçli bir katliam” yaşandığı savlarının odak noktası, İngilizlerin, ABD’yi de müttefiklerin yanında 1. Dünya Savaşı’na sokabilmek için yürüttükleri propaganda faaliyetidir.
Savaş patlar patlamaz İngiliz Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın oluşturduğu propaganda bürosu çeşitli masalar oluşturmuştur. Osmanlı masasının başındakiler, bugünkü “soykırım” savlarına dayanak gösterilen “Mavi Kitap” adlı, özellikle Amerikan seçkinlerini etkilemeyi hedefleyen çalışmayı hazırlamışlardır.
Bu masada üretilen belgelerin çoğunluğunun tanıksız, taraflı ve sahte olduğu sonradan ortaya çıkmıştır. Özellikle Amerikan gazete ve dergilerinde yayımlanması için hazırlanan propaganda araçları da öyledir. Örneğin, savaş sırasında yayımlanan süngülenmiş çocuk fotoğraflarının, 1. Dünya Savaşı öncesi, 1905’te çekildiği ortaya çıkmıştır.
Sonuç olarak, sömürgeci devletlerin paylaşım çıkarları yüzünden Anadolu’da yaşanan ve halkların birbirini kırmasına neden olan insanlık acısı; eli kanlı, gönlü kara emperyalistler tarafından kara propaganda üzerinden siyasete malzeme yapılmıştır.
O gün İngilizler nasıl Amerikalıları da savaşa katmak için siyasi bir oyun oynamışlarsa, bugün de ABD yönetimi benzer bir yöntem izlemektedir.
Hedef, Türkiye’yi ekonomik iflasa ve demokrasi dışı bir rejime sürükleyen, Halkbank davası nedeniyle köşeye sıkıştırılmış Saray iktidarının ABD yanlısı tutumunun sürmesini sağlamaktır.
Türkiye’ye yöneltilen soykırım suçlaması karşısında Saray’ın alttan alan açıklamasına bakılacak olursa, hedeflenen amaç büyük ölçüde yerine gelmiştir."
http://www.krttv.com.tr/gundem/soykirimyalaninisaraynedenalttanaldih74661.html
Diyanet Külliyesi'ne 80 milyon lira, okula gelince para yok!227 izlenme
Depremzedeye "Önceki evinde duşkabin mi vardı" diyen AKP'li isim yeniden aday26 izlenme
AKP’li Mert Armağan’ın kanalında Ekrem İmamoğlu’na ölüm tehdidi! "Ya ben ya başka birisi onu yaşatmaz"45 izlenme
Çalışan öğle yemeğinden vazgeçti: Bir menü 100 lira!38 izlenme
Almanya 1 milyon Türk'ün vatandaşlığını iptal ediyor!95 izlenme
Avusturya ‘kapıyı gösterdi’: Erdoğan’a oy verenler Türkiye’ye gidebilir!946 izlenme
Patronlar asgari ücrete zam istiyor12 izlenme
Kayseri'de HDP il binasının tabelası indirildi, bina ateşe verildi !165 izlenme
İlaç sektörünün devi konkordato ilan etti
“Ben Sinan Ateş’in arkadaşıyım” diyen Mehmet Ali Kulat çok ağır konuştu: "Bu utanç bu millete yeter!"
THK'nin uçaklarıyla AB'den gelenler arasındaki fark dikkat çekti! 'Beş kova su...'
AKP MKYK üyesi Birinci, CHP'li iş insanını tehdit etti!