Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videodaki küfürlü sözleri nedeniyle gözaltına alınan Astrolog Meral Güven, serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Güven'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Güven, ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Emniyetteki ifadesinde, "telefonuna çok sayıda küfürlü mesaj geldiğini, sonrasında eski eşinin de yer aldığı bir WhatsApp grubunda montajlı olarak çıplak fotoğraflarının yer alması üzerine panik atak geçirerek ilaç içtiğini ve alkol aldığını" belirten Güven, "eski eşi ve bazı sosyal medya kullanıcılarından tehdit mesajları aldığını, hesabının çalındığını, geri aldığında ise paylaşımları gördüğünü, küfürlü paylaşımları hesabını hackleyenlere yaptığını, videoları kesildiği için genele yapılmış gibi algılandığını" söylediği öğrenildi.
İlaç ve alkolün etkisiyle küfür ettiğini belirten Güven, pişman olduğunu dile getirdi.
Astrolog Meral Güven'in, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı canlı yayına ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmış, kişinin ayrıca "tehdit ve hakaret"ten iki olmak üzere, "kişilerin huzur ve sükununu bozma", "kasten yaralama", "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma" ile "taksirle yaralama" suçlarından toplam 6 kaydı olduğu belirlenmişti.
Gerçek Gündem
Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk! ABB’nin beş yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı24 izlenme
Mansur Yavaş: "Hakkımda soruşturma yok ancak..."17 izlenme
Hukuk mücadelesinde zafer! '128 milyar dolar nerede?' afişleri için mahkemeden yeni karar çıktı!64 izlenme
AKP’li Büyükşehir Belediyesi, CHP’li Atakum Belediyesi’nin '100. Yıl Anıtı' projesini durdurdu27 izlenme
Boğaziçi yasağı! Beşiktaş ve Sarıyer’de eylem yasağı geldi!99 izlenme
Kapanmalarda dev artış: Yılın ilk 9 ayında 15 bin 864 şirket kapandı!29 izlenme
Emlak Konut'un 'orta gelir' için yapacağı evlerin fiyatları tartışma yarattı45 izlenme
Demet Akalın ve İbrahim Tatlıses arasında Afrin gerilimi! "Oğlunu askere göndersene"497 izlenme
Nişantaşı'nda dolaşan gençler kiralık dairenin fiyatını öğrenmek için aradılar ve duyunca şok oldula
Güneydoğu alarm veriyor! ‘Suriyeliler kendi partisini kurmaya hazırlanıyor’
Bakan Bilgin'den ‘asgari ücret’ ve ‘emekli maaşı’ için zam sinyali: Tarih verdi
İBB pazartesi günü Haydarpaşa ihalesine itiraz ediyor!