Verdiği ifadeler ile CHP’li belediye başkanlarının tutuklanmasına neden olan Aziz İhsan Aktaş'ın 1.5 milyar TL’lik borcu olduğu belirtilen Elif LPG ve Provek İlaç şirketleri daha önce konkordato ilan etmişti. Son görülen duruşmada mahkeme kesin mühlet uzatma kararı verdi.
İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, Aktaş’a ait Elif LPG ve Akaryakıt Dağıtım AŞ ile Provek İlaç Kimya Sanayi AŞ için daha önce verilen kesin mühlet kararının 2 ay süreyle uzatılmasına hükmedildi.
Mahkemenin kararına göre, şirketler için tanınan süre 2 ay daha devam edecek. Bu süreçte tedbir kararlarının ve komiser heyetinin görevlerinin sürdürüleceği açıklandı.
Duruşmanın 11 Kasım 2025’te yeniden yapılacağı duyurulurken, konkordato kararına itiraz etmek isteyen alacaklılara yasal hakları hatırlatıldı.

Aziz İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu başka bir şirket olan İçkale Taşımacılık için de kritik karar çıkmış ve petrolpetrol ürünleri taşıyan 3 gemisi bulunan şirket hakkında İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi daha önce 1 yıllık kesin mühlet kararı vermişti.
Şirketin toplam 2.3 milyar TL borcu bulunduğu, bu borcun 1.4 milyar TL’sinin bankalara ait olduğu ortaya çıkmıştı.
Aktaş’ın ismi, belediyelerden aldığı ihalelerle de gündeme gelmişti. Özellikle Ankara merkezli Bilginay Temizlik şirketinin konkordato davası Ankara’da sürüyor. Bu şirketin aldığı ihalelerin yüzde 80’inin AKP’li belediyelerden olduğu belirtilirken, operasyonların sadece CHP’li belediyelere yönelik yapılması tartışmalara neden olmuştu.
Sözcü
Geçersiz oylar ortaya çıktı!473 izlenme
Asgari ücrete örnek zam!62 izlenme
CHP'den Erdoğan'ın 'yalan' dediği Sahra Hastanesine videolu yanıt !209 izlenme
Ünlü yazardan bomba iddia: MHP döneminde dev yolsuzluk!31 izlenme
Didim Belediye Başkanı: Bu suçları işlediysem devlet benim yakama yapışsın90 izlenme
Türkiye’nin en pahalı tünelini gösterdi: "Arabası olan herkes bu tünelden geçiyor"30 izlenme
Ayasofya'da, Erdoğan'ın yanında Atatürk'e 'lanet' okuyan imama en sert tepki! "Şerefsizdir, kanı bozuktur, hain oğlu haindir!"80 izlenme
Bakanlıklar, devlet kurumları yurtdışında borç için kuyruğa girmiş!278 izlenme
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronlarının ikisi İstanbul'da biri Muğla'da yakalandı
Üsküdar’dan sonra Şişli Belediyesi de ‘Pazar Alışveriş Desteği’ne başladı
Tekel bayisinde öldürülen gencin ailesi, para karşılığı şikâyetini geri çekti
5 bin TL'lik emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Nevzat Hanım kirası 10 bin liraya çıkınca intihar etti