Hayrat Yardım Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenevi ve akşam sanat okulu bahçesinde bir kermes düzenleniyor.
23 Nisan tarihinden beri devam eden kermeste, vatandaşlara ‘Suriye Raporu’ isimli bir kitapçık dağıtılıyor. İlgili kitapçığın 29’uncu sayfasında ise laikliğin anayasadan kaldırılması gerektiği belirtilen bir bölüm bulunuyor. Skandal ifadelerin bulunduğu bölümde şu ifadeler yer alıyor:
“Suriye'de ve diğer tüm İslam beldelerinde Türkiye'nin laik görüntüsü en büyük problemi oluşturmaktadır. Laik bir Türkiye'nin tüm İslam dünyasında da İslami cihetle söz sahibi olması mümkün değildir. Tüm ehlisünnet toplumları barındıran devletlerin çektiği en büyük sıkıntı da budur. İslami hassasiyeti olan dünya müslümanları, zahirde takva görüntüsü yüksek olan Suudi Arabistan tarafına ve selefi düşünceye kaymaktadırlar. Bu sebeple Türkiye anayasasından laiklik ilkesi çıkarmalı, bugünkü gençliğin anlayacağı tarzda, iletişim araçlarını da kullanarak etkin bir şekilde islami eğitim üzerinde durulmalıdır.”

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, skandal kitapçığa ilişkin basın açıklaması yaptı.
Parti olarak kermesi düzenleyenler ve izin verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Güneşhan şunları söyledi:
“İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Öğretmen Konuk Evi bahçesinde ne idüğü belirsiz adına da Hayrat İnsani Yardım Derneği denilen bir dernek tarafından kermes düzenlenmektedir. Bu kermeste çok da üzülerek görüyoruz ki kendi ideolojileri doğrultusunda laiklik karşıtı propaganda yapılmaktadır. Bu derneğin hazırladığı ve bu kermeste dağıttığı “Suriye Raporu” adlı yayınında açıkça laik Türkiye Cumhuriyetine ve Anayasamıza saldırı yapılmaktadır.Bu kermesi düzenleyenler ve izin verenler hakkında ivedilikle soruşturma başlatılmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu dernek ve kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. 57 İslam ülkesi içerisinde demokratik ve laik olan tek devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Bunu herkes böyle bilmeli ve kabul etmelidir.”
Ekonomik çöküş... İşten çıkarmalar başladı, iğneden ipliğe zam yolda!144 izlenme
Emeklilikte yeni tartışma: 3600 prim ödeyene de, 9 bin ödeyene de aynı maaş!48 izlenme
Sedat Peker davasında yeni gelişme!76 izlenme
İBB’den dikkat çeken ihale: Rekabet arttı fiyat yarı yarıya düştü!208 izlenme
İçişleri Bakanı'ndan El Cezire Tv'de Araplara mesaj: "Ev karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor"65 izlenme
ABB'den Osman Gökçek'e yanıt: "Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız"15 izlenme
40 kitap yazılsa ekonomik kriz böyle anlatılamazdı: Sinoplu pazarcı memleketin durumunu iki dakikada böyle özetledi!43 izlenme
AKP’li Özkan’ın iddiasına göre Kanal İstanbul güzergâhındaki arsaları CHP'liler kapatmış! Ama isimleri açıklamadı!170 izlenme